Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Motor ukončil v 1. hokejové lize vítěznou sérii Mladé Boleslavi

Praha - Hokejisté Českých Budějovic ukončili v 11. kole první ligy šestizápasovou vítěznou sérii Mladé Boleslavi. Motor s lídrem tabulky prohrával o dva góly, ale k radosti více než čtyř tisíc diváků ho porazil 5:4 po samostatných nájezdech.

Radost hokejistů Českých Budějovic
zdroj: hcmotor.cz

Hosté začali aktivněji a díky Jiránkovi rychle vedli. Jihočeši otočili stav dvěma góly z hokejek obránců Vráblíka a Posmyka. Diváky pobavila přestřelka ve druhém dějství, kdy padlo pět gólů během čtyř minut a skóre se znovu srovnalo na 4:4. Domácí často chybovali ve vlastních přesilovkách, ale stálo při nich štěstí. Soupeř je z přečíslení potrestal jenom jednou. O vítězi nerozhodla neurovnaná třetí třetina, ale teprve třetí série samostatných nájezdů, v nichž uspěli díky Skuhravému domácí.

Mladá Boleslav navzdory ztrátě zvýšila vedení na dva body před Berounem. Překvapení úvodu sezony totiž utrpělo na ledě Litoměřic dosud nejtěžší porážku. Zápas otevřel rychlým gólem Hašek, na jehož zásah pohotově odpověděl Marek. Vedení vrátil na stranu domácích zásahem na konci druhého dějství Forman a stejný hráč také uzavřel střelecký účet celého duelu. Ve třetí třetině se trefili vedle něj ještě Novák a do prázdné klece Jánský a domácí Stadion zvítězil 5:1.

Nejvýraznější výsledky kola se zrodily na Hané. V souboji dvou týmů z dolní části tabulky deklasoval Šumperk 9:3 hosty z Benátek nad Jizerou, přičemž pěti body za dvě branky a tři nahrávky se na tom podílel Holík. Hodně gólů bylo k vidění také v Olomouci, kde domácí Mora porazila 7:0 Havířov. Dvakrát se trefil Pekr, brankář Halász vychytal první nulu v sezoně. Olomouc je v tabulce čtvrtá, bod za Jihlavou, jež vyhrála 2:1 po nájezdech v Kadani.

Výsledky 11. kola první hokejové ligy:

České Budějovice - Mladá Boleslav 5:4 po nájezdech (2:1, 2:3, 0:0 - 0:0), Havlíčkův Brod - Ústí nad Labem 4:2 (1:0, 2:1, 1:1), Litoměřice - Beroun 5:1 (1:1, 1:0, 3:0), Olomouc - Havířov 7:0 (1:0, 4:0, 2:0), Šumperk - Benátky nad Jizerou 9:3 (2:1, 5:0, 2:2), Kadaň - Jihlava 1:2 po nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0), Třebíč - Most 1:2 (1:1, 0:1, 0:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články