Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Hlinka k vysoké výhře v derby: Slavia neměla šanci

Praha – V minulém kole nasázel Vítkovicím hattrick, střeleckou formu potvrdil Jaroslav Hlinka i v pražském derby. Sparťanský útočník vstřelil Slavii dvě branky a stal se hlavní postavou vítězství svého celku nad městským rivalem 6:0. "Dneska jsme měli zápas pod kontrolou a myslím, že Slavia neměla šanci," radoval se Hlinka.

Jaroslav Hlinka slaví vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Sparťané v derby našli recept na doposud nejlepší obranu v extralize a sami naopak podruhé v sezoně neinkasovali. "Nebyl to úplně snadný zápas, ale z naší strany byl perfektně odpracovaný. Koncentrovali jsme se na naši defenzivu. Víme, že Slavia hraje dobře zezadu a na brejky, a my jsme chtěli hrát podobně. A to nám vycházelo celých šedesát minut, neuhnuli jsme od toho ani na minutu," řekl Hlinka.

Radost měl i z toho, že o jednoznačný průběh utkání se zasloužili všichni hráči. "Všichni hráli super. Počínaje gólmanem a konče posledním útočníkem," pokračoval v hodnocení vítězného derby, které bylo pro Spartu první od ledna 2012.

"Ani jsem nevěděl, že se Slavií máme tak dlouhou sérii porážek. Upřímně, já tohle moc nesleduji a to, co bylo loni, mě ani moc nezajímá. Oba týmy se hodně změnily, náš prakticky z poloviny. Pět zápasů je ale dost a o to je lepší, že jsme to zlomili," řekl. Po hattricku proti Vítkovicím přidal Hlinka v derby další dvě branky, a upevnil si tak druhou pozici v kanadském bodování extraligy za spoluhráčem Petrem Tonem. "Pořád se ale cítím jako nahrávač," s úsměvem odmítal označení střelce.

"Petr Ton mi to ale perfektně předkládá. V minulém zápase jsem dostal přihrávku téměř do prázdné a dnes to samé. Toňák vidí, není to ten klasický střelec, který jenom střílí na bránu, ale kouká i okolo sebe. Hráči soupeře se hodně koncentrují na něj a já tam zůstávám volný. Zatím nám to vychází a jsme za to rádi," podotkl Hlinka, který v 11 zápasech nasbíral 17 bodů za osm branek a devět asistencí.

Do O2 arény si našlo cestu 11.716 diváků, což je dosavadní extraligový rekord. "Atmosféra byla perfektní. To prostě k derby patří," pochvaloval si návštěvu šestatřicetiletý útočník. "Bylo tady i spousta sparťanských fanoušků. A i se slávisty všichni výborně a slušně fandili. Takhle to má vypadat. Na takové zápasy mohou klidně přijít i rodiny s dětmi a užít si atmosféru a hokej," dodal Hlinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články