Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Litvínov nebodoval ani na Kladně a zůstává poslední

Kladno – Souboj celků ze dna tabulky ovládlo Kladno. Rytíři doma porazili Litvínov těsně 3:2 a posunuli se na desátou příčku. Naopak hosté popáté v řadě nebodovali a zůstali poslední i přesto, že v duelu dokázali smazat dvoubrankové manko po dvou třetinách. V 50. minutě však rozhodl o plném bodovém zisku domácích útočník Michal Dragoun.     

Radost hráčů Kladna
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Hosté nastoupili bez zkušeného obránce Šlégra, který kvůli zdravotním problémům zůstal doma, ale s odhodláním bodovat a odpoutat se z poslední příčky. Úvodní část ovšem připomínala selanku, nebylo tak divu, že diváci si hned několikrát zapískali. Verva sice při nejdramatičtějším okamžiku první třetiny vstřelila gól, ale Cháberova branka nebyla na svém místě. Sudí ho proto po konzultaci s videorozhodčím neuznal.

V podobně nezáživném tempu se odvíjel i začátek druhé části. Pak se však na ledě objevilo šest hráčů Litvínova a v přesilové hře - již třetí v podání Kladna za sebou - se domácí prosadili zásluhou obránce Růžičky, jenž si najel před gólmana Francouze a zužitkoval Kuchlerovu přihrávku.

Před polovinou střetnutí si zpoza branky nabruslil Tenkrát a bekhendem získal pro svůj tým dvoubrankový náskok. V té době byli Severočeši zralí na ručník. Kuchler s Dragounem však pohrdli dalšími skvělými příležitostmi na zvýšení a Kladno za to brzo pykalo.

Litvínov totiž dokázal ve třetí části během dvou minut vyrovnat. Nejdříve využil hned první přesilovou hru a Ručinský zkušeně ukázal, že dokáže branky střílet. O chvíli později se nejlépe orientoval ve skrumáži Hanzl a začínalo se znova.

Domácí fanoušci se začali bát, že jejich miláčci opět promarní příležitost na výhru, kterou si mohli vychutnat pouze jednou v předchozích čtyřech vystoupeních na kladenském ledě, ale v 50. minutě Dragoun bombou do horní části branky propálil Francouze. Hosté pak i díky přesilovým hrám dostali Rytíře pod tlak, ale ti nakonec i zásluhou štěstí první domácí vítězství v základní hrací době uhájili.

Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. David Růžička (Kuchler, Patera), 29. Tenkrát (Eberle, David Růžička), 50. Dragoun (L. Procházka) - 45. Ručinský (Hanzl, Trávníček), 47. Hanzl. Rozhodčí: Šindler, Pešina - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 3172.

Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Doudera, Černošek, Jankovič - Tenkrát, Patera, Eberle - S. Treille, Dragoun, Rudovský - Dalecký, Kuchler, Bajaruns - Strnad, Lukáč, Machač - Havlíček. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Litvínov: Francouz - Stříteský, Sklenička, Pavlík, Kousalík, Gula, Chaloupka - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Martynek, Hübl, R. Pšurný - J. Černý, Piroš, Lukeš - Majdan, Rapáč, Jurčík. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Jiří Kopecký (Kladno): "Povedla se nám i díky přesilovým hrám hlavně druhá třetina. Bohužel pak přišly naše klasické chyby a nechali jsme soupeře vyrovnat. Naštěstí jsme vsítili třetí branku a i přes nápor Litvínova jsme dokázali s vypětím všech sil důležité vítězství vybojovat."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Úvod zápasu byl oboustranně opatrný, ale ve druhé třetině jsme propadli. Domluva v kabině mezi druhou a třetí třetinou týmu pomohla, dokázali jsme vyrovnat na 2:2 a měli navrch. Bohužel šťastný gól domácích naše naděje na bodový zisk zhatil."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články