Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hokejová reprezentace bude v Soči hrát v úplně nových dresech

Praha - Česká hokejová reprezentace se na olympijských hrách v Soči představí v nezvyklých dresech, které budou připomínat státní vlajku. Jedna ze dvou variant, kterou bude mít národní tým na turnaji k dispozici, vypadá zepředu jako vlajka se státním znakem na hrudi a zadní strana je červená.

Reprezentační dresy pro Soči
zdroj: ČTK/Nike

"Na první pohled je tak poznat, ze které země hráči jsou," uvedla Lucie Grošaftová ze společnosti Nike, která dresy vyrobila a dnes je oficiálně v Praze představila na mezinárodní přehlídce designu Designblok. "Snažili jsme se spojit současnost s historií a tradicí země. Věříme, že to ocení hráči i fanoušci," řekla Grošaftová.

Nike dodává dresy pro všechny účastníky hokejového turnaje na olympiádě i na mistrovství světa. Netradiční návrh předložila firma Českému svazu ledního hokeje již před dvěma lety. "Je to pokus, jak udělat dresy zajímavé," řekl generální sekretář svazu Martin Urban.

Druhá sada dresů - světlá - je již tradiční a připomíná verzi z roku 1948. Bílý dres má červená ramena a v horní části modrý pruh. Opět na hrudi nechybí státní znak. V kterých dresech hokejisté budou v Soči v jednotlivých zápasech nastupovat, bude záležet na volbě trenéra i soupeřů. Barvu dresů si vždy určuje domácí tým.

Teoreticky je tak možné, že všechna utkání čeští reprezentanti odehrají v jedné verzi, což ale není pravděpodobné. Dresy jsou vyrobeny speciální technologií, ze 17 PET lahví. Stejně jako na předešlých vrcholných akcích byl jako materiál použit Dri Fit, který je uzpůsobený pro odvádění vlhkosti z povrchu těla.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články