Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Spartě nestačil ani hattrick Hlinky, proti Vítkovicím doma poprvé prohrála

Praha – První prohru v sezoně na domácím ledě si připsali hokejisté Sparty. Pražanům nepomohl ani hattrick Jaroslava Hlinky a v zápase s Vítkovicemi prohráli 4:6. Tři branky dal i vítkovický Petr Strapáč, který navíc přidal jednu asistenci a stal se hlavní hvězdou utkání.

Petr Strapáč (Vítkovice) stříli branku do sítě Sparty
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

První vážnější příležitost patřila v šesté minutě Přibylovi, domácí forvard ale z mezikruží nedokázal překonat gólmana Málka. Z celkem nenápadné akce tak šli krátce poté do vedení Ostravané; Svačinovu ránu Pöpperle vyrazil, už se ale nedokázal dostat do správného postoje proti dorážejícímu Romanovi.

Na konci 11. minuty se hnal Huna osamocený proti Pöpperlemu, ten mu dokázal kotouč vypíchnout. Necelou minutu před přestávkou si vyjel do palebné pozice Strapáč, střelou na bližší tyč překvapil Pöpperleho, kotouč se však odrazil rychle zpět do hry. Gól tak potvrdil až videorozhodčí.

Zkraje druhého dějství při dohrávané přesilovce Pražanů se dostal Strapáč sám tváří v tvář Pöpperlemu, ale nedal. Na trestnou lavici musel o chvilku později domácí Piskáček a už v přesilovce Vítkovic byl v dalším úniku Burger, zkusil blafák, ale Pöpperle mu sebral radost pravým betonem.

Právě Pöpperle držel v těchto chvílích naděje Sparty, ani on však při dni otevřených dveří ve sparťanské defenzivě nestačil na parádně umístěnou ránu Strapáče, jenž si spravil chuť a gólově zakončil přečíslení dvou na jednoho - 0:3.  

Sparta poté zatlačila svého soupeře před Málka a ten se měl co ohánět. Na začátku 28. minuty snížil Hlinka a odstartoval stíhací jízdu za vyrovnáním, v níž měl hlavní slovo. Domácí hráli chvilku nato 36 vteřin v pěti proti třem, a přestože se jim po oddechovém času vůbec nedařilo, čtyři vteřiny před návratem prvního z provinilců Húževky Hlinka snížil na 2:3.

Hosté následně přečkali bez úhony další oslabení po faulu Huny ve 34. minutě, ale krátce nato Hlinka vyrovnal. Hattrick tak stihl za osm minut a devět vteřin. Další šance Sparty zůstaly ještě nevyužity.

V úvodu třetí části se blýskl pěknou individuální akcí Ivan Rachůnek a Málek měl co dělat, aby jeho bekhendové zakončení zkrotil. Ve 44. minutě vrátil hostům vedení Sloboda, následně se provinil Kubát a hattrick dovršil také Strapáč - 3:5. Sparta hrála ve 49. minutě další přesilovku pět na tři, dokonce 105 vteřin. Už po 23 sekundách Ton po výměně puku s Piskáčkem propálil Málka.

V pokračující klasické přesilovce Kubát v obrovské šanci minul a domácí mohli litovat. V závěrečné power play pečetil výhru Ostravanů Burger.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 4:6 (0:2, 3:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 28. J. Hlinka (Rolinek), 32. J. Hlinka (P. Ton, Přibyl), 36. J. Hlinka (P. Ton), 49. P. Ton (Piskáček) - 9. Roman (Svačina, Huna), 20. Strapáč (Stehlík, Málek), 24. Strapáč (M. Hlinka, Szturc), 44. Sloboda (Roman), 48. Strapáč (Barinka, Burger), 60. Burger (Strapáč, Sloboda). Rozhodčí: Pešina, Hrubý - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 5066.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Kubát, Švrček, Krejčík, Philipp - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Klimek - T. Rachůnek, Simon, I. Rachůnek - Pacovský, Přibyl, Buchtele. Trenéři: Jandač a Moták.

Vítkovice: Málek - Štencel, Barinka, Sloboda, Kudělka, L. Kovář, Stehlík, Pastor - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa, M. Hlinka, Szturc - Vandas, Valčák, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Josef Jandač (Sparta): "Těžko říci, zda Vítkovicím pomohla pauza, kterou měli, zatímco my jsme hráli v Brně. V první třetině to každopádně bylo znát, protože soupeř byl rychlejší, u všeho byl dřív a my tam dělali hrubé chyby hlavně směrem dozadu. I když se zápas vyvíjel až do stavu 0:3, tak
jsme se ještě hodně dobře zvedli. Tam jsme měli lauf a hráli jsme dobře. Po srovnání jsme šli do třetí třetiny s tím, abychom nedělali další zbytečné chyby, ale bohužel jsme je vyrobili a v podstatě jsme výsledek pořád dotahovali. I když to byla přestřelka, myslím si, že soupeř asi zaslouženě vyhrál. Hodně si cením srovnání z 0:3 na 3:3 během chvíle v druhé třetině, ale na chybách vzadu musíme pracovat."

Peter Oremus (Vítkovice): "My jsme v pátek nehráli a opravdu zodpovědně jsme se chtěli připravit na dnešní zápas. Věděli jsme, že Sparta je velmi silná. Věci, které jsme si řekli, jsme dodržovali, i když mě samozřejmě mrzí druhá třetina, kde jsme byli moc vylučovaní a Sparta náš náskok smazala. Zase jsme se vrátili do zápasu a k té naší hře ve třetí třetině. Toto vítězství nás samozřejmě těší."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články