Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia potřetí v řadě prohrála, o výhře Třince rozhodl Růžička

Třinec (Frýdecko-Místecko) – Již tři zápasy čekají na výhru hokejisté Slavie. Pražané se nedočkali ani na ledě Třince, kde v 10. kole prohráli 2:3 a přišli o první místo v tabulce. Naopak Oceláři si připsali čtvrté vítězství v řadě a poskočili na čtvrté místo. Rozhodující branku utkání dál kanonýr Martin Růžička, který si připsal teprve druhou trefu v sezoně.

Slavící hráči Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Slavia si z kritiky kouče Růžičky po poslední porážce s Plzní moc nevzala. Gólman Furch si v Třinci ještě nesáhl na puk a už ho lovil z branky, když mu po 54 sekundách hry za záda proklouzla Gorškovova teč zpřed brankoviště. Ruský útočník si připsal první extraligový gól.

Domácí byli v úvodu při chuti a jejich náskok mohl být brzy dvoubrankový, jenže exslavista Roth minul ideální přihrávku Adamského. O svižný ráz utkání se začali starat i Pražané a ztrátu dohnali v 11. minutě zásluhou Doležala, který před Hrubcem ze vzduchu tečoval Kadlecův nástřel od modré čáry.

Třinec byl ale v první části aktivnější a vedení mu vrátil Rufer: Hrabal tenisově jednoruč plácl u hrazení do puku, Rákos přihrávku netrefil, ale Rufer z druhé vlny vymetl pavučiny v levém horním růžku Furchovy branky. Náladu fanouškům mohl ještě zlepšit Martin Růžička, v posledních sekundách první třetiny ho ale při sólu zradil puk a rána mu nevyšla.

Domácí kanonýr, který stále nemůže popadnout střelecké tempo minulé sezony, zazvonil hned ze startu druhé dvacetiminutovky na tyčku. Další příval šancí Třince přišel v přesilovce, ale Furch pokusy Polanského nebo Varadi zlikvidoval. Parádní souhru s gólovou tečkou tak předvedla až Slavia: do Kadlecova pasu napříč útočným pásmem se u levého mantinelu z první opřel Stránský a Hrubec nereagoval.

Jeden ze čtyř aktérů utkání s příjmením Růžička ale odpověděl už za 66 sekund: třinecký ostrostřelec se snad ze své páté příležitosti už konečně prosadil a jeho bezchybná spolupráce s Varaďou znamenala znovu vedení Ocelářů. Zdvojnásobit ho mohl Rufer, ale před úplně prázdnou brankou nezpracoval přihrávku Rákose.

Třinecké vítězství i proto v závěru viselo na vlásku. Dokonce v oslabení ujel v 53. minutě Micka, ale Hrubec pravým betonem nepříliš umístěnou střelu po ledě vyrazil. Domácí dokázali v posledních dvou minutách přestát i 98 sekund v oslabení tři proti pěti, které nezvykle následovalo za dvě vyhození puku do hlediště. Hosté si ale v dlouhé přesilovce stoprocentní šanci nevytvořili.

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Gorškov (Polanský, Adamský), 16. Rufer (Rákos, Hrabal), 37. Martin Růžička (Varaďa) - 12. T. Doležal (Štich), 36. Stránský (Kadlec, Krenželok). Rozhodčí: Mikula, Šír - Hlavatý, Lučan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3995.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Krejčí, Roth, Linhart, Kania, Zíb, Lojek, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Gorškov, Polanský, Adamský - Rákos, Marek Růžička, Rufer - Ostřížek, Zagrapan, Matuš. Trenéři: Kalous a Marek.

Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, od 24. navíc Knot - Micka, Jelínek, Poletín - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Klhůfek, Krenželok - Tomek, T. Doležal, Šenkeřík. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Jiří Kalous (Třinec): "Porazit lídra, to je pro nás velký úspěch. Slavia hraje velmi urputný a obětavý hokej a v tom jsme se jí dnes vyrovnali. Viděl bych dva rozhodující momenty utkání. Kromě proměněných šancí ještě ubráněnou dlouhou přesilovku Slavie pět na čtyři a pak jsme zvládli oslabení tři na pět."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Pro nás to bylo těžké utkání, které nezačalo dobře. Hned v první minutě jsme inkasovali gól. Přesto jsme se o to dneska poprali a dokázali vyrovnat. Utkání mi přišlo vyrovnané. Třinec doma umí vytvořit tlak. Nás musí mrzet třetí třetina, kdy jsme nevyužili šanci Micky a hodně špatně jsme sehráli i přesilovku pět na tři."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články