Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Sparta rozprášila Litvínov, Severočeši nevstřelili ani gól

Praha - Hokejisté pražské Sparty deklasovali v 8. kole extraligy Litvínov 7:0 a potvrdili, že mají nejúdernější útok v soutěži. Sparta vyhrála pátý domácí zápas v sezoně i díky dvěma gólům Petra Kumstáta, prosadil se také extraligový kanonýr Petr Ton. Brankář Tomáš Pöpperle udržel první čisté konto v sezoně.

Sparta - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Severočeši se v Tipsport areně představili bez své brankářské jedničky Francouze, místo kterého nastoupil poprvé v sezoně od začátku Franěk. Osmatřicetiletého matadora vyzkoušel hned v první minutě Klimek, otevřít skóre ale nedokázal. V 5. minutě ale už Sparta vedla. Hlinkova přesná střela pod horní tyč po minutě ukončila první přesilovou hru zápasu. Pražané soupeře přehrávali a Litvínov se v útočném pásmu dokázal déle usadit jen v početní výhodě.

Tonovo vyloučení ale potrestat nedokázal. V závěru první třetiny nejprve Kumstát rozezvonil tyč a následně navýšil vedení domácích. Jeho trefu ale musel posvětit videorozhodčí, který potvrdil, že Kousalík odehrál puk už za brankovou čárou. Kumstát se mezi střelce zapsal i na začátku druhé třetiny, kdy si najel zpoza branky před Fraňka a nadvakrát jej překonal. Sparta jasně kontrolovala zápas a Verva působila odevzdaným dojmem.

Pohodu domácích dokumentoval ve 28. minutě Ton, kterého vyslal do úniku Pilař. I Ton si osmý gól v sezoně připsal po dorážce. Nejlepší extraligový střelec byl pak blízko i další trefě, v přesilovce ale mířil vedle. Pět tisíc fanoušků domácích to ovšem mrzet nemuselo, Ivan Rachůnek zvýšil na 5:0 dokonce při vlastním oslabení.

Nejproduktivnější tým soutěže mohl ubrat plyn, v útoku se ale prosazoval i nadále. Na 6:0 zvýšil hned na začátku poslední části kapitán Rolinek a ukončil pro Fraňka zápas. Na jeho místo se postavil Nechvátal. Na led už nechodil ani obránce Šlégr, který se podruhé objevil v sestavě Litvínova a byl u tří inkasovaných branek. Kalich hořkosti si hosté dopili v 59. minutě, kdy uzavřel skóre zápasu Buchtele.

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. J. Hlinka (Pilař), 19. Kumstát (Klimek, Pech), 22. Kumstát (Klimek, Sičák), 28. P. Ton (Pilař, Piskáček), 38. I. Rachůnek (T. Rachůnek), 41. Rolinek (P. Ton, J. Hlinka), 59. Buchtele (Pacovský, Přibyl). Rozhodčí: Horák, Kalivoda - Jiří Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 2:4, navíc Trávníček (Litv.) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4951.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Kubát, Švrček, Krejčík, Philipp - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Klimek - T. Rachůnek, Simon, I. Rachůnek - Pacovský, Přibyl, Buchtele. Trenéři: Jandač a Moták.

Litvínov: Franěk (42. Nachvátal) - Kousalík, Pavelka, Stříteský, Zeman, Pavlík, Šlégr - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Rapáč, Piroš, Ručinský - Jurčík, J. Černý, R. Pšurný. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Josef Jandač (Sparta): "Sehráli jsme dobře celé utkání, od první do poslední minuty. Hráli jsme s chutí, s nasazením a postupně jsme přidávali jednu branku za druhou. Byl to z naší strany výborný výkon. Hru Litvínova neřeším, my jsme chtěli do hry dát určité věci, které se nám povedly, a byli jsme za to bohatě odměněni."

Petr Rosol (Litvínov): "Zaspali jsme začátek, Sparta se dostala do vedení a poté už jsme proti týmu, jaký má, byli bez nároku. Možná, kdyby to bylo déle 0:0, tak to mohlo být jiné. Pak to ale byl (z naší strany) antihokej."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články