Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozjeté Slavii se doma postaví Liberec, Brno jede do Hradce

Praha - Dostihy pražských "S" v čele tabulky budou pokračovat v 8. kole hokejové extraligy. Dosud stále neporažená Slavia se představí v Liberci, Sparta v souboji dvou tradičních soupeřů tuzemské nejvyšší soutěže vyzve Litvínov. Třetí už je obhájce titulu Plzeň, na jejíž led míří Kladno. Utkání Liberec - Slavia sledujte živě od 18:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a David Pospíšil.

17:00 Třinec - Karlovy Vary

Třinec by měl být proti Karlovým Varům jasným favoritem. Oceláři s Energií zvítězili v 11 po sobě jdoucích utkáních, patnáctkrát v řadě bodovali. Západočeši si poslední tříbodový zisk s Třincem připsali 22. září 2009. Jenže svěřencům Jiřího Kalouse se v sezoně zatím nepovedlo stabilizovat formu a podávají nevyrovnané výkony.

Karlovy Vary po změně trenéra získaly bod na ledě Plzně a vyhrály doma nad Libercem. Teď chtějí uspět i ve Slezsku a udělat další krok, aby opustily poslední místo. "Základem by měl být obětavý a disciplinovaný výkon, který jsme podali v pátek i v neděli," řekl nový kouč Karel Mlejnek.

17:30 Plzeň - Kladno

Plzeň přesvědčivou výhrou 4:1 v Brně poskočila už na třetí příčku. Nyní ji čeká Kladno. Dlouhodobě spíše ofenzivně laděný tým Západočechů věří, že se mu začíná opět dařit střelecky. "Gólmani nás drží, jen jsme nedávali góly, což jsme v Brně prolomili," připomněl kapitán Martin Straka.

Kladnu protekl bodový zisk ze Sparty mezi prsty. "Jeli jsme tam s tím, že domácí jsou favoritem, ale alespoň bod, o který jsme přišli pár vteřin před koncem, jsme si zasloužili," tvrdil asistent trenéra Petr Tatíček. "Když budeme ale s touto hrou jako v posledních dvou zápasech pokračovat, bude to dobré," dodal. Dlouhodobě chybí Miloslav Hořava.

17:30 Zlín - Vítkovice

Finalisté uplynulé sezony ze Zlína v neděli výsledkově propadli na Slavii a podruhé v sezoně vyšli střelecky naprázdno. Zkušené opory Balaštík nebo Leška zůstávají zatím daleko za výkony z uplynulých sezon. Klubové statistice vévodí se sedmi body Honejsek. "Nedaří se nám koncovka, neproměňujeme šance, na branky se hodně nadřeme," uvedl kouč Rostislav Vlach. Proti Vítkovicím to chtějí Berani změnit. "Vítkovicím se zatím na soupeřových kluzištích tolik nedařilo. Musíme si pohlídat střelce Hunu a Káňu, kteří dali více než polovinu branek svého týmu," dodal Vlach.

I Vítkovice v minulém kole vyhořely, doma prohrály s Chomutovem. Také proto se chtějí pokusit o reparát, ve Zlíně se jim ale v minulých sezonách vůbec nedařilo. Z posledních osmi zápasů tam sedm prohrály v řádné době a na tříbodový zápis čekají už bezmála tři roky. Kouč Peter Oremus měl po posledním matném představení těžké spaní. "Situace je pro nás bodově opravdu velmi slabá, nezvládli jsme některé zápasy tak, jak jsme potřebovali. Ale víc mě mrzí přístup některých hráčů. Nechci nikoho zatracovat ani jmenovat, ale každý by se měl zamyslet. Musíme se s tím poprat," řekl Oremus.

17:30 Chomutov - Pardubice

Chomutov navázal na vydřený bod proti Slavii úspěchem na vítkovickém ledě. Nabuzení Piráti nyní přivítají Pardubice, jež udolaly v derby Hradec Králové. "Derby je ale dávno zapomenuto, skončilo dnešní snídaní v kabině," uvedl pardubický kouč Zdeněk Venera. "Piráti hrají velmi dobře, vyhráli ve Vítkovicích, nečeká nás nic jednoduchého. Těžko říci, čím je Chomutov charakteristický a co na něj může platit. Já si to však stejně nechám pro sebe," řekl s úsměvem Venera, který připustil možné změny v sestavě.

18:00 Hradec Králové - Brno

Hradec Králové chce co nejrychleji hodit za hlavu těsnou prohru v Pardubicích a pokračovat v dobrých výkonech, díky nimž je Mountfield pátý. "Hlavní je bodovat doma. Každopádně nechceme hrát střed nebo baráž. Chceme být v tabulce nahoře," prohlásil na klubovém webu útočník Jakub Langhammer před soubojem s Brnem.

Po čtyřech zápasech, v nichž získali hokejisté Komety Brno deset bodů, vyšli v neděli doma proti Plzni naprázdno. "Prohru jsme si rozebrali, doplatili jsme na špatnou koncovku a také na chyby v defenzivě. Hradec v posledních třech zápasech bodoval, má vyrovnaný kádr a stejně bodů jako my. Naším cílem je napravit klopýtnutí z posledního zápasu," poznamenal kouč Vladimír Kýhos.

18:20 Liberec - Slavia (od 18:00 na ČT sport)

Liberec se od domácí výhry nad Spartou (6:5) v ofenzivě hodně trápí. Ve třech posledních utkáních dali Bílí Tygři dohromady pouze dva góly a vůbec nebodovali. "Každý z těch zápasů byl jiný, ale je pravdou, že nám po té přestřelce zvlhnul střelecký prach. Snad se to v úterý zlepší. Musíme ale jako celý tým hrát lépe. Přijede vedoucí tým dosavadního průběhu ligy a pro nás to je určitě výzva," řekl kouč Pavel Hynek.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na 8. extraligové kolo

Slavia se proti Zlínu vrátila ke skvěle pracující defenzivě, ale potvrdila i zlepšení střelecké produktivity. Pražané v posledních dvou zápasech skórovali třináctkrát a hned jsou druhým nejproduktivnějším týmem v soutěži. "V pátek v Chomutově jsme jich ale taky hodně gólů dostali, to se nám nesmí stávat. Teď padlo v našich zápasech dvakrát dost branek, ale pořád platí, že se všichni snaží hlavně dobře bránit a uhrát zápas na dva tři góly," řekl trenér Vladimír Růžička.

18:30 Sparta - Litvínov

Sparta uzavře sérii tří domácích zápasů, v níž je zatím při celkovém skóre 11:5 stoprocentní, bitvou s Litvínovem. "Čeká nás třetí domácí zápas v pěti dnech a naším cílem je další vítězství. S Kladnem jsme nepředvedli tak dobrý výkon jako s Třincem. I proti Litvínovu to bude těžký zápas a my se musíme soustředit na vlastní výkon a dodržovat stanovenou taktiku," podotkl kouč Josef Jandač.

Litvínov v neděli s Třincem poprvé v sezoně na domácím ledě nebodoval. Tuto ztrátu by Severočeši rádi dohnali importem z Prahy. "Na jeden gól se doma těžko vyhrává, je to zkrátka málo," ohlédl se kouč Vladimír Jeřábek za porážkou 1:3 s Oceláři. "Musíme se tak pokusit nějaké body teď přivézt," doplnil na klubovém webu Jeřábek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články