Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Karlovy Vary urvaly v Plzni bod

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili v 6. kole extraligy Karlovy Vary 4:3 po samostatných nájezdech. V zajímavém západočeském derby potvrdila Škoda svoji převahu nad Energiíí na domácím ledě, když vyhrála poosmé z posledních devíti utkání. Plzni zajistil výhru v rozstřelu Tomáš Vlasák. Hosté prohráli popáté za sebou, ale nový trenér Karel Mlejnek na ledě mistra získal alespoň bod.

Plzeň - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Vstup do utkání vyšel lépe domácím, Strakova teč ovšem propadla pouze těsně vedle Závorkovy branky. Energie odpověděla Koblasovým průnikem, exkarlovarský Mensator ale stačil zakročit. Obrany chybovaly na obou stranách, více šancí měli domácí. Straka ještě přečíslení dva na jednoho prováhal, v šesté minutě už dorážkou otevřel skóre Lev. Hosty inkasovaný gól nepoložil, což dokumentovala nebezpečná střela Hrušky z bezprostřední blízkosti.

V 10. minutě už Energie srovnala, když od levého mantinelu Látal ideálně přihrál před brankou nekrytému Koblasovi. Poté se hra uklidnila a do konce první třetiny si na derby nezvykle prořídlé tribuny příliš vzruchu neužily. V prostřední části Indiáni zvýšili četnost střelby a dostali hosty pod tlak. Výborně chytající Závorka ovšem zlikvidoval šance Straky i Hanzlíka. Naopak Energie spoléhala na brejky, svižnou střelu Kverky ale stačil Mensator vyrazit. V polovině utkání plzeňský nápor vrcholil.

Ránu švihem Jána Sýkory ovšem zastavila horní tyč a po špatné rozehrávce karlovarské obrany zakončil osamocený Vlasák ve 32. minutě jen do levé tyče. Hosté se dlouho zvládali bránit bez faulů, dvě minuty před druhou sirénou ovšem nabídli Plzni 42 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Ta domácím vůbec nevyšla, a naopak z trestné lavice se vracející první hříšník Kytnár povedeným bekhendovým blafákem vstřelil premiérový extraligový gól a dostal Vary do vedení. V pokračující početní výhodě však srovnal na 2:2 Kašpařík a na druhé straně neprostřelil při přečíslení Mensatora Hruška.

Do závěrečné časti naskočili Indiáni s promíchaným složením prvních dvou útočných trojic a díky lepšímu pohybu zatlačili Energii do hluboké defenzivy. Závorka však stačil zasáhnout proti šancím Straky a Kratěny a Vlasákovou střelu z ideální pozice zablokovali obránci. Prosadil se až Duda v 59. minutě bekhendem po zadovce Pletky, vzápětí ovšem putoval na trestnou lavici Kratěna a Hruška tečí Bičánkovy bomby při power play Energie poslal utkání do prodloužení. V něm sice aktivnější domácí nezužitkovali přesilovku, ale díky obrannému zákroku Slováka přežili brankovou příležitost Zaťoviče. Bonusový bod zajistili v nájezdech Indiánům úspěšní exekutoři Vlasák s Jánem Sýkorou, naopak hosté neuspěli ani jednou.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Lev (Dvořák), 40. Kašpařík (Kratěna, Martin Straka), 59. Duda (Pletka, Kašpařík), rozhodující sam. nájezd Vlasák - 10. Koblasa (M. Látal, Roman Vlach), 39. Kytnár (Zaťovič), 60. R. Hruška (Bičánek, Gulaši). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Ondráček, Komárek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5435.

Plzeň: Mensator - Slovák, Jiří Hanzlík, Mozík, J. Jeřábek, Dan Růžička, Frolo - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Kašpařík, Vlasák - J. Sýkora, T. Sýkora, Vlček - Dvořák, Lev, Schleiss. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Karlovy Vary: Závorka - Grman, Bičánek, Šmach, Drtina, Parýzek, Gulaši - Hovorka, R. Hruška, Zaťovič - M. Látal, Roman Vlach, Koblasa - Zucker, Kverka ml., Dlouhý - Flek, Balán, Kytnár. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Milan Razým (Plzeň): "Musím kluky pochválit za enormní snahu, ale momentálně se nám nedaří střelecky. Paradoxně nás v současné době sráží přesilovky, hraje se nám lépe ve hře pět na pět. Nechci kluky kritizovat, svoji kvalitu mají a už jí prokázali. Je jen otázka času, kdy to protrhnou. Všichni se snažili a prostě se nám momentálně nedaří úplně podle našich představ. Dva body jsou cenné a zasloužené. Chtěl bych pochválit fanoušky, že nás podporovali po celý zápas. Ondra Kratěna tam v závěru udělal chybu, najel do hráče a byl to faul, což ví, naštěstí není jeho zranění vážné. U Frola je to vážnější, má krevní podlitinu."

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Chtěl bych pogratulovat soupeři k vítězství. Potvrdil svoji kvalitu a po většinu zápasu byl lepší. Se získaným bodem jsme maximálně spokojeni. Chtěl bych, abychom pokračovali v předvedené hře i příště. Za maximálně obětavý výkon si hráči zaslouží pochvalu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články