Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Beroun překvapivě vyhrál i v Olomouci a vede první ligu

Praha - Po pátém kole první hokejové ligy udržel stoprocentní bilanci pouze Beroun. Medvědi, kteří se na jaře zachraňovali v druhé nejvyšší soutěži v baráži, zvítězili 2:0 v Olomouci a vedou tabulku o tři body před Mladou Boleslaví. Bruslařský klub se posunul na druhé místo díky jasné výhře 4:0 nad dosud vedoucí Jihlavou, které připravil první bodovou ztrátu v sezoně.

Hokejisté Berouna
zdroj: medvediberoun.cz autor: Petra Skopcová

Beroun rozhodl zápas v Olomouci v samém závěru. I když domácí měli dlouho navrch a soupeře přestříleli 40:20, na začátku 59. minuty inkasovali z protiútoku, který zakončil gólem do odkryté branky Půlpán. V poslední minutě pak při power play Hanáků pojistil výhru hostů Hrdel. Své první čisté konto v sezoně vychytal v berounské brance Šimboch.

Poprvé v ročníku neinkasoval také mladoboleslavský Valent, jehož spoluhráči naopak nasázeli Jihlavě čtyři góly. Domácí se prosadili dvakrát v první a pak znovu v poslední třetině. Svěřenci Františka Výborného tak dokonale napravili předchozí porážku v Berouně. "Oproti zápasu s Berounem jsme hráli o dvě až tři třídy lépe a byli jsme lépe psychicky připravení. Nula se také krásně počítá, takže jsme spokojeni," řekl asistent Jan Vidner.

Jihlavský kouč Petr Vlk označil výsledek za krutý. "Bohužel jsme dostali lekci z produktivity. Neproměnili jsme žádnou šanci a soupeř potrestal všechno. Jinak si nemyslím, že bychom odehráli vyloženě špatné utkání," uvedl Vlk. Dukla má na třetí příčce stejně bodů jako její přemožitel.

Dva góly v úvodních 65 sekundách rozhodly o porážce Českých Budějovic s Litoměřicemi. Motor dokázal na bleskové zásahy Čermáka a Bahenského zareagovat jen jednou, když v 45. minutě snížil v přesilovce Kotalík. Jihočeši vytěžili gól z početní převahy až na sedmý pokus. Vyrovnat už se jim nepovedlo a prohráli po sérii tří vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třebíč - Šumperk

Čtvrtý je Havlíčkův Brod, který zdolal 5:2 Kadaň a uštědřil jí čtvrtou porážku za sebou. O tři góly vítězů se postarali hráči z druhé formace Rytnauer, Endál a Berger Poprvé v sezoně vyhrál Most, který na domácím ledě porazil Havířov 2:1. Na posledním místě tabulky zůstal Šumperk, i když urval v Třebíči dva body za výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Rozstřel rozhodl ve prospěch hostů Hulva.

Výsledky 5. kola první hokejové ligy:

České Budějovice - Litoměřice 1:2 (0:2, 0:0, 1:0), Havlíčkův Brod - Kadaň 5:2 (0:1, 3:0, 2:1), Mladá Boleslav - Jihlava 4:0 (2:0, 0:0, 2:0), Most - Havířov 2:1 (0:0, 1:0, 1:1), Třebíč - Šumperk 3:4 po nájezdech (1:1, 0:2, 2:0 - 0:0), Olomouc - Beroun 0:2 (0:0, 0:0, 0:2), Ústí nad Labem - Benátky nad Jizerou 5:2 (0:1, 4:0, 1:1).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články