Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vary doma prohrály s Hradcem a klesly na poslední místo

Karlovy Vary - Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 3. kole extraligy na ledě Karlových Varů 3:0 a podruhé za sebou naplno bodovali. Západočeši naopak na výhru v normální hrací době stále čekají a klesli na poslední místo tabulky. Brankář Pavel Kantor udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Energie nastoupila bez zraněného Vachovce, ale s již uzdraveným kapitánem Zaťovičem a novou akvizicí ze Slovenska, útočníkem Milanem Kytnárem. Aktivnější však od začátku byli hosté a během prvních pěti minut prakticky nepustil domácí z jejich pásma.

Podlešák ale v dobré pozici minul z mezikruží branku a o chvíli později střelu Langhammera vychytal levým betonem Závorka. V jediné příležitosti zakřiknutých domácích se ocitl Koblasa, ale nemířil přesně. Hokej plný nepřesností a bez výraznějších brankových příležitostí pokračoval i ve druhé třetině.

Z hokejové šedi vybočila pouze příležitost domácího Vlacha, který netrefil puk před odkrytou brankou. Převaha Hradce Králové nakonec vyústila ve 35. minutě v zaslouženou branku, kdy se po individuální akci prosadil Šimánek. Kdo čekal, že karlovarští hráči přece jen alespoň v závěrečném dějství vyvinou tlak vedoucí k vyrovnávací brance, tak se hluboce mýlil. Východočeši hráli dále svojí hru a v klidu navyšovali skóre.

Ve 45. minutě obelstil domácí obránce Květoň a ten podruhé překonal Závorku. I díky vlastní nedisciplinovanosti a zbytečnými vyloučeními se domácí nedostali do patřičného tlaku. Naopak to byli hosté, kdo se opět radoval. Při vyloučení Balána se v 53. minutě trefil Dej, který tečoval Tvrdíkovu střelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Hradec Králové

HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 35. Šimánek (Mikuš), 45. L. Květoň (Šimánek), 53. Dej (Tvrdík, Pláněk). Rozhodčí: Pešina, Fraňo - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 2 986.

Karlovy Vary: Závorka - Bičánek, Šmach, Drtina, Grman, J. Látal, Gulaši, Schusser - Zaťovič, R. Hruška, Hovorka - Dlouhý, Balán, M. Látal - Doležal, Roman Vlach, Flek - Koblasa, Kytnár, Tomeček. Trenéři: Žemlička a Mlejnek.

Hradec Králové: Kantor - Vydarený, Frühauf, Mikuš, Ptáček, Harant, Pláněk, Plášil - Dej, Mertl, Podlešák - L. Květoň, Knotek, Šimánek - Tvrdík, Langhammer, Škoda - Švihálek, Červený, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "K našemu výkonu musím říci, že prohrát se může, ale mrzí mě, jakým stylem jsme dnes prohráli. Zápas byl o trpělivosti ve hře a o tom, kdo vstřelí první branku. Brankáři hostí jsme doslova darovali nulu, ke které přišel prakticky zadarmo. Počet střel v utkání a naše aktivita v brankovém prostoru odpovídala tomu, že jsme dnes nevstřelili branku. Veškeré naše chyby soupeř potrestal a utkání v klidu dohrál. Musíme dále pracovat a velmi tvrdě pracovat, abychom tento náš syrový projev zlepšili."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Vstoupili jsme do utkání velice dobře. Prvních dvanáct třináct minut jsme měli pod kontrolou, jen jsme neměli důraznější koncovku a nebyli jsme schopni z toho něco vytěžit. Byli jsme však trpěliví a počkali jsme si na první gól. Po vstřelené brance jsme Varům více nedovolili a zápas jsme s přehledem dohráli. Jsme rádi za získané body, protože nyní hrajeme třikrát za sebou venku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články