Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lev se dočkal prvního letošního vítězství, porazil Záhřeb

Záhřeb - Hokejisté Lva Praha si ve svém druhém vystoupení v nové sezoně Kontinentální hokejové ligy připsali první vítězství, na ledě Medveščaku Záhřeb vyhráli 3:1. Souboj proti nováčkovi soutěže rozhodl přesně po 48 minutách hry při vyrovnaném skóre 1:1 finský útočník Niko Kapanen.

Oproti nedělnímu úvodnímu duelu v Doněcku nastoupili Pražané s pozměněnou sestavou, do níž kromě jiných naskočil útočník Klepiš, jemuž nevyšlo zamýšlené angažmá v zámoří a před týdnem se nakonec dohodl na nové roční smlouvě s vedením jediného českého zástupce v KHL. V první větší příležitosti ztroskotal domácí Kane na brankáři Vehanenovi.

Oba týmy si pak vyzkoušely hru v početní výhodě, ale bez úspěchu. V polovině 17. minuty uháněl Christensen zcela sám proti Brustovi, ani strážce domácí branky se ale nenechal zahanbit a uhájil bezbrankový stav. Stejně výtečně si vedl Brust i před polovinou zápasu, kdy si poradil s přečíslením Řepíka s Birnerem.

Poté se znovu vyznamenal Vehanen. Ve 38. minutě už přišel první gólový zápis, o nějž se postaral po Ševcově povedené nahrávce Christensen. V úvodu třetí třetiny mohl zvýšit Birner, jenže nedal. O chvilku později pykal za svůj prohřešek proti pravidlům Thörnberg a Willsie toho využil k vyrovnání. Medveščak se ale těšil ze srovnání kroku pouze necelé tři minuty a Kapanen vrátil vedení na stranu Pražanů, které krátce poté navýšil Kubalík.

Kontinentální hokejová liga:

KHL Medveščak Záhřeb - Lev Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 46. Willsie (Foster) - 38. Christensen (Ševc), 48. Kapanen (O'Byrne, Oystrick), 51. Kubalík (Ridderwall). Rozhodčí: Kulakov, Ravodin - Birin, Šeljanin. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:0.

Záhřeb: Brust - Popovic, Foster, Montador, Letang, Švarný, Katic - Walker, Murray, Jessiman - Linglet, Vesce, Willsie - Cheechoo, Murley, Thomas - Koren, Bjorkstrand, Kane - Perkovich. Trenér: Mark French.

Lev: Vehanen - Oystrick, O'Byrne, Ševc, Jaakola, Gragnani, Němec, Humphries - Danielsson, Kapanen, Klepiš - Birner, Vrána, Řepík - Ridderwall, Christensen, Kubalík - Sekáč, Zackrisson, Thörnberg - (Matai). Trenér: Václav Sýkora.

Mark French (Záhřeb): "V první třetině nás soupeř přehrával a diktoval tempo hry. Do druhého dějství jsme vstoupili o hodně lépe, což nás potěšilo. Bylo skvělé, že jsme to za stavu 1:0 nevzdali a dokázali vyrovnat. Rozhodujícím momentem zápasu bylo naše následné vyloučení a gól Lva na 2:1. Musíme do příště přidat více důrazu v zakončení, na jeden gól se vyhrávat nedá."

Václav Sýkora (Lev Praha): "Věděli jsme, že tento zápas bude hodně těžký. Medveščak hraje na úzkém ledu, který navíc kvůli počasí není příliš kvalitní. Náš dnešní soupeř hraje zámořským způsobem hokeje. Snažili jsme se na to připravit. První třetinu jsme odehráli vcelku slušně, ale ve druhé jsme vypadli z tempa. Medveščak vyrovnal hru, ale naštěstí se nám podařilo vstřelit první branku utkání. Když soupeř vyrovnal, dokázali jsme rychle vstřelit druhý gól a to nám hodně pomohlo psychicky. Třetím gólem jsme už pouze potvrdili vítězství, které nás hodně těší. Není jednoduché ze Záhřebu vozit body."

Další zápasy:

Omsk - Čerepovec 4:3 po sam. náj., Chanty-Mansijsk - Petrohrad 1:5 (za hosty Červenka 1+0), Jekatěrinburg - Atlant Mytišči 3:2 po sam. náj., Barys Astana - Jaroslavl 5:3, Kazaň - Čeljabinsk 3:2 v prodl. (za hosty Bulis 0+1), Nižnij Novgorod - Magnitogorsk 5:0, Viťaz Podolsk - Nižněkamsk 1:0, Dynamo Moskva - Ufa 4:1 (za domácí Kvapil 0+2, Novák 0+1), Spartak Moskva - Dinamo Riga 1:3, Doněck - CSKA Moskva 1:4 (za domácí Kašpar 1+0), Dinamo Minsk - Slovan Bratislava 2:0, KHL Medveščak Záhřeb - Lev Praha 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články