Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Cíl Znojma je první šestka a dobrý hokej

Znojmo - Dostat se do první šestky, hrát dobrý hokej a přilákat do hlediště co nejvíce diváků. S tímto cílem vstoupí hokejisté Znojma do své třetí sezony v mezinárodní EBEL lize. V uplynulém ročníku Orli vypadli ve čtvrtfinále, titul obhajuje rakouský Klagenfurt. V úvodním duelu nové sezony hostí v neděli Znojmo maďarský Fehérvár.

Vzájemné pozdravení fanoušků i hráčů
zdroj: www.hcorli.cz autor: Rostislav Pfeffer

"Naší výhodou by mělo být zejména domácí prostředí. Proto chceme hrát atraktivní hokej, aby přišlo do hlediště co nejvíce fanoušků. Zájem se projevil už v přípravných zápasech, kdy jsme doma ze šesti utkání ani jednou neprohráli," řekl kouč Jiří Režnar, který na lavičce Orlů vystřídal Martina Stloukala. V přípravě odehráli Orli 10 zápasů. V šesti vyhráli, tři prohráli a jednou remizovali. "Nejkvalitnější zápasy jsme odehráli s českými extraligovými týmy," uvedl Režnar.

Orli změřili síly s Kladnem, pražskou Slavií a Mountfieldem Hradec Králové. Znojmo v letní přestávce vydatně posilovalo kádr. Novými hráči jsou brankáři Jakub Čech a Fin Richard Ullberg, obránci Slovák Richard Pavlikovský, Filip Krejčiřík, Američan Andrew Thomas, Slovinec Aleksandar Magovac a útočníci Zdeněk Blatný, Aleš Kilnar a Milan Procházka, jenž přišel na měsíční zkoušku. Mezi sedmi hráči, kteří odešli, je i dlouhodobá znojemská opora útočník Marek Uram.

Před úvodním zápasem Znojma jsou na marodce obránce Krejčiřík, jenž týden odpočívá kvůli poraněnému kolenu, a útočník Peter Pucher, který si v úterní generálce proti Skalici poranil rameno. V EBEL lize bude startovat dvanáct týmů z pěti zemí. Nováčkem je italské Bolzano, které vystřídalo nového účastníka KHL Medveščak Záhřeb. V soutěži budou působit vedle českých hráčů Znojma i další dva krajánci.

V Bolzanu je brankář Jaroslav Hübl a v Innsbrucku obránce Marek Malík. Orli budou ve všední dny hrát domácí zápasy na přání fanoušků od 18:30, v neděli začnou o hodinu dříve. Základní část má na programu 44 utkání. Dalších deset zápasů je na programu v nadstavbové části, v které bude první šestice klubů ve skupině už s jistotou play-off bojovat o nasazení a další budou hrát o zbývající dvě volné pozice v bojích o titul. Play-off začne 7. března, nový mistr bude znám nejpozději 13. dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články