Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Finsko vyhrálo na Českých hrách i podruhé, porazilo Rusko

Pardubice - Hokejisté Finska porazili na Českých hrách v Pardubicích Rusko 2:0 a útočí na vítězství v turnaji. Svěřenci trenéra Erkky Westerlunda navázali na čtvrteční výhru 3:1 nad Českem a mají na kontě plný počet šesti bodů. Triumf v prvním dílu Euro Hockey Tour jim může zajistit už případná ztráta Švédska v podvečerním utkání s domácím výběrem.

Rusko - Finsko
zdroj: ČTK

Rusové v úvodu utkání nejdříve přečkali oslabení při vyloučení Jakovleva, ale v osmé minutě už tým Suomi udeřil. Koivisto přihrál mezi kruhy Salminenovi a útočník Nižného Novgorodu otevřel skóre. Stav v úvodní třetině se nezměnil při dalším Jakovlevově trestu ani při ruské přesilovce po Osalově faulu.

V úvodu druhé části v další přesilovce sborné mohl vyrovnal Plotnikov. Na druhé straně ujel Ramstedt, ale forvard, který po odchodu ze Lva Praha zakotvil v AIK Stockholm, blafákem na gólmana Galimova nevyzrál. V polovině utkání se Finové znovu radovali, když se trefil podruhé na turnaji Jormakka. V závěrečném dějství si tým Suomi náskok pohlídal, šance měl především Kuzněcov při vyloučení Korpikariho.

Rusko - Finsko 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Salminen (Koivisto), 30. Jormakka. Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Blümel, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6, navíc Osala (Fin.) 10 min. Bez využití. Diváci: 2405.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články