Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češi hrají se Švédy na Českých hrách o udržení naděje na triumf

Pardubice – Vyhrát a udržet si tak šanci na vítězství na Českých hokejových hrách. S tímto cílem vstupují čeští hokejisté do druhého utkání na turnaji hraném v Pardubicích, v němž narazí na výběr Švédska. Svěřenci Aloise Hadamczika jsou prozatím bez bodu, když v prvním utkání podlehli Finsku 1:3. Utkání sledujte živě od 16:50 na ČT sport nebo na našem webu.

Utkání Švédsko - Česko
zdroj: ČTK/AP autor: Anders Wiklund

Podobně jsou na tom i Švédové, kteří do Euro Hockey Tour vstoupili v Petrohradu porážkou s Ruskem 0:2. Výběr Tří korunek považuje Hadamczik za stejně silný jako ostatní dva tradiční soky v Euro Hockey Tour. "Všechny týmy jsou vyrovnané. Záleží na tom, jestli dáš góly, nebo nedáš. A také hraje roli, kdo má jakou formu na začátku sezony," řekl.

Oproti čtvtečnímu duelu proti Finsku plánuje Hadamczik několik změn. V brance by měl nahradit Alexandra Saláka Jakub Kovář, do hry se místo beka Ondřeje Němce zařadí Petr Zámorský, který už odehrál druhou část duelu s Finskem místo vyloučeného Lukáše Krajíčka. Při zdravotních potížích tří forvardů Petra Hubáčka, Romana Červenky a Zbyňka Irgla byl pak dodatečně povolán Michal Birner ze Lva Praha.

Do složení prvních dvou lajn však zasahovat nehodlá. "Obě dva hrály velmi dobře. Trošku víc jsem čekal od třetí a čtvrté lajny. Ale uvidíme, byl to první zápas," řekl Hadamczik, který doufá ve zlepšení oproti duelu Finskem. "Na tom utkání jsem našel spoustu pozitivních věcí, ale i negativních. To byly ztráty puků ve středním pásmu, chyběla přímočarost a samozřejmě góly. Pozitivní bylo, že jsme se v přesilovce udrželi na puku, dobře jsme stříleli, i když jsme góly nedali," dodal Hadamczik.

V minulé sezoně měl český tým v EHT se Švédskem vyrovnanou bilanci. Na jejím úvodu vyhrál v listopadu v Liberci (3:1), ale pak podlehl v prosinci v Moskvě (0:4), zvítězil v únoru v Malmö (2:0) a v dubnu prohrál v Brně (0:1). Na mistrovství světa ve Stockholmu vyhráli na domácí půdě pozdější mistři světa v základní skupině 2:1. V kádru Tří korunek je šest úřadujících světových šampionů - beci Staffan Kronwall, Johan Fransson, Elias Fälth a útočníci Niklas Persson, Simon Hjalmarsson a Dick Axelsson. 

Útočník Roman Červenka doufá, že český tým fanouškům v Pardubicích na druhý pokus předvede vítězný zápas. "Musíme se zvednout a prostě odehrát se Švédy lepší zápas. Musíme začít tak, jak jsme skončili s Finy. Hrát sebevědomě. Kdybychom hráli s Finy celý zápas tak jako třetí třetinu, tak jsme nemohli prohrát. První dvě ale byly špatné," prohlásil Červenka.

Pravděpodobná sestava ČR:

Jakub Kovář - Barinka, Krajíček, Zámorský, Čáslava, Nakládal, F. Novák - Irgl, Jan Kovář, Červenka - Petružálek, Vrána, Rolinek - Kašpar, Novotný, Hubáček (Holík) - I. Rachůnek, Koukal, Vondrka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články