Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisté Pardubic zvítězili nad Bernem 3:0

Praha - Celkem pět týmů se představilo v nabitém programu hokejové European Trophy. Poprvé zasáhly do přípravného podniku evropských celků Pardubice, které dokázaly zvítězit v Adelbodenu nad Bernem 3:0. V derby extraligových soků podlehl Hradec Králové doma Brnu 1:5. Chomutov nestačil na bratislavský Slovan a Sparta se musela v nájezdech sklonit před Vídní.

Pardubice nastoupily v rámci Východní divize proti úřadujícímu třináctinásobnému šampionovi Švýcarska v Adelbodenu. Prostředí vyhlášeného lyžařského střediska Východočechům svědčilo. Již po 25 minutách vedli i díky dvěma přesilovkovým trefám Pardubičtí 3:0 zásluhou Tomáše Noska, Tomáše Zohorny a Petra Sýkory. Do konce se již výsledek nezměnil, na čemž měl podíl i bezchybně chytající veterán Dušan Salfický.

V jediném dnešním klání Severní divize se poprvé představili domácím fanouškům hokejisté Hradce Králové, kam se přesunula tuzemská nejvyšší soutěž z Českých Budějovic. Svěřenci kouče Petera Draisaitla ale před více než 1 300 diváky nedokázali navázat na výhru v Plzni (5:2) a podlehli Kometě vysoko 1:5.

"Celý zápas jsme nebyli schopni hrát to, co jsme chtěli. Brno dobře bránilo střední pásmo a tam veškerá naše snaha končila," uvedl po utkání Draisaitl. "Kluci plnili všechno, co jsme si řekli, navíc jsme byli produktivní a soupeře nepouštěli do moc velkých šancí," řekl trenér vítězů Vladimír Kýhos.

Sparta prohrála na ledě Vídně, Chomutov padl v Bratislavě

Poprvé v letošní ET prohrála Sparta. I ve svém třetím vystoupení ale bodovala, když podlehla na ledě Vídně 1:2 až v samostatných nájezdech. Jedinou trefu Pražanů obstaral bek Marek Hrbas. Ve stejné skupině (Jižní divize) podlehl Chomutov před téměř 10 tisíci diváků na ledě bratislavského Slovanu 3:5. V dresu domácích zazářil třemi kanadskými body (2+1) český forvard Michal Vondrka.

V ostatních přípravných zápasech porazili třinečtí Oceláři Vítkovice 4:1. Na Rona Cupu v Trenčíně dokázal Litvínov přetlačit domácí Duklu těsně 2:1, Zlín a Skalica se v divokém klání rozešly smírně 6:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články