Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta i podruhé uspěla, vyhrála na ledě Slovanu

Praha - Hokejisté pražské Sparty vyhráli v European Trophy na ledě Slovanu Bratislava 3:2 po samostatných nájezdech a uspěli tak i ve druhém utkání v Jižní divizi. Svěřenci trenéra Josefa Jandače navázali na výhru ledě Chomutova 6:1 a získali skalp slovenského účastníka Kontinentální ligy.

Zaplněný bratislavský stadion čekal na první trefu do 38. minuty, kdy se prosadil sparťan Vladimír Sičák. Ve druhém dějství ale během 65 vteřin Slovan stav otočil. Nejdříve skóroval po asistenci českého útočníka Tomáše Netíka Milan Bartovič a vzápětí Michal Vondrka. Prodloužení ale vynutil 49 sekund před koncem třetí třetiny při power play obránce Karel Pilař, který také jako jediný prosadil v nájezdech a v sedmé sérii zajistil Spartě cenné dva body.

Z vítězství se radoval také Chomutov, který po úvodním debaklu se Spartou zdolal Vídeň Capitals 5:4 v prodloužení. Zazářil útočník Jaroslav Svoboda, který si připsal hattrick a ten dovršil vítěznou trefou v čase 62:04 v přesilové hře.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň v European Trophy nestačila na Hradec

V Severní divizi se nepodařil vstup do soutěže extraligovému mistrovi Plzni, když prohrála doma s Mountfieldem Hradec Králové vysoko 2:5. Klub, jenž se na východ Čech přestěhoval z Českých Budějovic, rozhodl ve druhé třetině. V té získal díky třem gólům vedení 4:1. Dvakrát se v dresu vítězů střelecky prosadil Martin Podlešák.

Kometa Brno neuspěla doma proti Salcburku a prohrála vysoko 0:4. "Zatím ještě přesilovky netrénujeme, proto jsme se při nich hledali a naše hra byla chaotická. Soupeř hrál velice dobře, byl rychlejší. Tím, že jsme byli u soubojů pozdě, tak naše kombinační hra nefungovala. Je to tím, že nyní trénujeme dvoufázově, hráči měli těžké nohy," uvedl kouč Komety Vladimír Kýhos.

Ve Východní divizi prohrál Liberec na ledě švýcarského Fribourgu 4:5, přestože vedl po první třetině 3:0 a po druhém dějství ještě 4:2. V 56. minutě ale smazal ztrátu domácích Julien Sprunger a za 34 vteřin rozhodl Sebastian Schilt.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články