Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Velmi kvalitně obsazený Prague Hockey Cup se Lvem Praha startuje

Praha - Hokejisté Lva Praha se těší na silně obsazený Prague Hockey Cup. V českém hlavním městě se představí týmy Ufy, Dinama Rigy a Kazaně, které by měly prověřit široký kádr jediného českého účastníka Kontinentální ligy. Kouč Václav Sýkora bude vytvářet konečnou podobu týmu pro druhou sezonu v KHL ze současných více než tří desítek hokejistů. Přímý přenos z utkání Lev Praha - Ufa můžete sledovat od 17:25 exkluzivně na webu ČT sport.

Václav Sýkora a Rašid Chabibulin
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

"Vedení klubu se podařil husarský kousek, že dostalo tak kvalitní týmy na turnaj do Prahy. Jsou tady top mužstva, je to prověrka hráčů, máme dost široký kádr, hodně se obměnil více než z poloviny," řekl na tiskové konferenci v Praze trenér Lva Václav Sýkora. Od pondělka do pátku se jeho tým utká postupně s Ufou, Dinamem Riga a Kazaní, na závěr ještě s jedním ze soků o konečné umístění.

V kádru Lva jsou novými posilami brankáři Petri Vehanen, Atte Engren, obránci Martin Ševc, Topi Jaakola, Marc-André Gragnani, Spencer Humphries a útočníci Nikolaj Žerděv, Martin Thörnberg, Teemu Ramstedt, Calle Ridderwall, Justin Azevedo i Češi Petr Tatíček a Tomáš Kubalík. Na testech je také Patrik Zackrisson. Namířeno do Lva má údajně i Fin Niko Kapanen.

Naopak odešli gólmani Tomáš Pöpperle, Jakub Štěpánek, beci Sami Lepistö, Jiří Hunkes a forvardi Jakub Klepiš, Marcel Hossa, Ľuboš Bartečko, Tomáš Surový, Richard Gynge, Martinš Cipulis, Alexandrs Niživijs, Jaroslav Svoboda a Vitalij Karamnov. "Budeme muset rozhodovat, kdo v kádru zůstane, a kdo ne. Budeme také hledat složení pětek," doplnil Sýkora.

Po soustředěních ve Švýcarsku a Finsku, kde Lev sehrál už první dva přípravné duely s Čerepovcem (2:3) a s Lukko Rauma (5:4) bude poznávat formu a kvality řady nových posil v zápasové zátěži. "Pak pokračujeme dál. Jsme pak ještě týden v domácím prostředí a sehrajeme doma ještě jeden zápas (s Mnichovem). Pak nás čeká ještě turnaj v Rize," doplnil k programu konce srpna, kdy Lev narazí na Petrohrad a Dinamo Minsk.

Generálkou na nový ročník KHL, do něhož vstoupí Lev 8. září v Doněcku, bude o čtyři dny dříve duel v Edenu proti Slavii. Podle kapitána Jiřího Novotného je kvalitní turnaj v Praze příjemným zpestřením přípravy. "Jsme rádi, že hrajeme v Praze a ještě tu jsou tak špičkové týmy KHL. Pětky se budou obměňovat, hráčů je v týmu hodně. Měli jsme teď velkou zátěž, tři týdny jsme makali dvoufázově. Těšíme se, odehrajeme těžké zápasy, které nás dokážou prověřit. Budeme se snažit o co nejlepší výsledky," dodal Novotný.

Je nám líto, video expirovalo.
Lev Praha před Prague Hockey Cupem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články