Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejová osmnáctka porazila Rusy a bere bronz

Břeclav - Čeští junioři dnes v souboji o třetí místo porazili Rusy těsně 3:2 a mohou se na Memoriálu Ivana Hlinky radovat z turnajového bronzu. Vyrovnaný duel přitom rozhodla až branka Lukáše Vopelky 85 sekund před koncem normální hrací doby. Tradiční turnaj, který se hraje v Břeclavi a Piešťanech, ovládli pošesté za sebou hráči Kanady - ve finále deklasovali Američany 4:0.

Radost českých hokejistů
zdroj: ČT Brno

Svěřenci trenéra Jakuba Petra v pátečním semifinále prohráli s Američany, když zámořští hráči duel rozhodli ve třetí části. Dnes Češi naopak v poslední dvacetiminutovce rozhodli o své výhře. V rozmezí 80 sekund ve druhé části si vypracovali dvoubrankové vedení, které sborná dokázala smazat. Na trefu Vopelky v závěru již ale Rusové odpovědět nedokázali.

"Kluci opět ukázali týmový duch, o kterém jsme mluvili už před turnajem," uvedl kouč Jakub Petr. S motivací český výběr podle něj problém neměl. "Říká se, že nejtěžší je hráče na zápas o třetí místo namotivovat, ale s tím jsme problém rozhodně neměli, protože už dlouho jsme na takovém turnaji medaili nezískali," podotkl Petr, který osmnáctku převzal v létě.

Sborná podle něj ale na začátku s motivací problém měla. "Rusové prohlašovali, že letos turnaj vyhrají, takže jsme počítali trošku s jejich horší motivací a ten začátek tomu hodně napovídal," řekl Petr. "Poté, co jsme ubránili dvě oslabení, jsme byli lepším týmem a zaslouženě vstřelili dvě branky," uvedl. V třetí třetině podle něj Rusové byli lepší. "Sportovně musíme přiznat, že nás přehrávali. Pak jsme trošku upravili taktiku, hra se srovnala a se štěstím jsme dali minutu a půl před koncem gól," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání o bronz Česko - Rusko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články