Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Město Hradec Králové získalo poloviční podíl v klubu Mountfield HK

Hradec Králové - Hradec Králové vstoupí do hokejového klubu Mountfield HK, město v klubu za milion korun získá padesátiprocentní podíl. Rozhodli o tom královéhradečtí zastupitelé. Extraligový Mountfield se přesunul do Hradce Králové z Českých Budějovic kvůli sporům s tamní radnicí a Budějovickým Budvarem o čepování piva při domácích zápasech extraligy.

Zimní stadion v Hradci Králové
zdroj: ČT24 autor: Alexandra Mlejnková

"Schválili jsme akcionářskou dohodu, která řeší všechny podstatné věci o spolupráci," řekl náměstek hradeckého primátora Martin Soukup (ODS). Zastupitelstvo ve svém usnesení souhlasilo s tím, že město poskytne klubu na činnost vrcholového sportu maximálně 13,7 milionu korun na sezonu a také mu dá příspěvek na náklady spojené s užíváním hradeckého zimního stadionu v maximální výši tři miliony korun na sezonu.

Přesun hokejové extraligy z Českých Budějovic do Hradce Králové schválili královéhradečtí zastupitelé již 18. června. Český svaz ledního hokeje (ČSLH) minulý týden oznámil, že klub Mountfield HK byl přijat za člena hokejového svazu a nyní čeká na udělení extraligové licence. Svaz shromažďuje podklady, zásadní bude stav hradeckého stadionu, kde například chybí videosystém. Poslední kontrola stadionu se má uskutečnit kolem 20. srpna, koncem měsíce by pak mohli Východočeši obdržet licenci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články