Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jágr jde do New Jersey, roční smlouva má být potvrzena během dneška

Newark - Novým působištěm Jaromíra Jágra v NHL bude New Jersey. Podle informací serveru TSN se jednačtyřicetiletý český hokejista dohodl s Devils jako volný hráč na roční smlouvě. Její podpis má být oficiálně oznámen v úterý.

Jaromír Jágr
zdroj: AP autor: Charles Krupa

V New Jersey se Jágr setká s dalšími českými útočníky Patrikem Eliášem a Rostislavem Oleszem a obráncem Markem Židlickým. V kádru Devils se uvolnilo místo poté, co odešel ruský útočník Ilja Kovalčuk. Po jeho překvapivém zrušení lukrativního kontraktu platného ještě na 12 let s celkovým příjmem 77 milionů dolarů se generálnímu manažerovi Loui Lamoriellovi otevřel velký prostor v platovém stropu.

Podle některých zámořských zdrojů by se Jágrův plat v New Jersey měl pohybovat okolo čtyř milionů dolarů. "Ještě jsme to nepodepsali, ale jsme předběžně domluveni na roční smlouvě. Podepisovat by se mělo v úterý," řekl serveru isport.cz Jágrův agent Petr Svoboda. Výši příjmu nechtěl komentovat.

Generální manažer Devils Lamoriello se nechtěl před definitivním podpisem smlouvy k Jágrovu příchodu vyjadřovat. "Nemám žádný komentář k hráčům, kteří mohou potenciálně jít kamkoliv. Když a jestli transakci uděláme, se dozvíte. Ale na spekulace nereaguji," řekl Lamoriello deníku The Star-Ledger. Jágr hledal angažmá v NHL od 5. července, kdy začal trh s volnými hráči. Na něm se ocitl po skončení smlouvy v Bostonu, který jej získal v dubnu a s nímž došel až do finále Stanleyova poháru.

Jágr oblékne dres sedmého týmu NHL. V zámořské lize začínal v Pittsburghu, poté nastupoval za Washington a New York Rangers. Od návratu do NHL v roce 2011 po tříletém angažmá v ruském Omsku bude hrát už za čtvrtý klub. Po ročním působení ve Philadelphii hrál v uplynulém ročníku za Dallas a pak v Bostonu. Při výluce se objevil v dresu kladenského celku, který vlastní. O Jágrově příchodu do New Jersey se spekulovalo několik uplynulých dnů.

V sobotu už měla být podle některých zdrojů dohoda jasná, ale vše se pozdrželo, protože se do hry vrátila ještě Philadelphia. Ta však překročila platový strop a musela by sáhnout k nějaké výměně. "Akorát volám do Philadelphie, že s Jardou nemůžou počítat. Flyers byli také celou dobu ve hře, ale rozhodli jsme se takhle," citoval server deníku Sport Svobodu.

V uplynulé sezoně Jágr v 45 duelech základní části za Dallas a Boston nasbíral 35 bodů za 16 gólů a 19 přihrávek. Ve 22 duelech play-off si připsal 10 asistencí. Přestože měl v bojích o Stanleyův pohár střeleckou smůlu a vytvořil i rekord jednoho play-off s 58 střelami na branku bez gólu, byl za svůj přínos týmu oceňován. V Bostonu byl Jágr nasazován do elitní přesilovkové formace a na hru v početních výhodách jej bude chtít využít po ztrátě Kovalčuka i New Jersey.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články