Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Lev sice cíl splnil, kádr přesto po sezoně značně obměnil

Praha - Se značně obměněným kádrem vstoupí ve čtvrtek do přípravy na svou druhou sezonu v Kontinentální lize hokejisté Lva Praha. Kouč Václav Sýkora bude mít k dispozici devětadvacetičlenný kádr, ve kterém bude hned třináct nových hráčů.

Lev sice dokázal ve své premiérové sezoně v KHL splnit základní cíl v podobě postupu do play-off. V něm ale Pražané nestačili hned v úvodním kole na CSKA Moskva a vedení klubu se rozhodlo následně udělat velké změny v týmu. Ty již neřídil generální manažer Normunds Sejejs, který v klubu skončil.

Sýkora, který tým nově povede s asistenty Janem Votrubou a Ivanem Zanattou, bude mít k dispozici zcela novou brankářskou trojici. Místo Tomáše Pöpperleho, který se vrátil do Sparty, bude spoléhat na finské duo Petri Vehanen - Atte Engren, Seveřanům bude sekundovat dvacetiletý český talent Jan Lukáš.

V obraně zůstala trojice českých reprezentantů Jakub Krejčík, Jakub Nakládal, Ondřej Němec, které doplnil Martin Ševc, ale také Kanaďané Marc-André Gragnani, Spencer Humphries nebo Fin Topi Jaakola. Do útoku přišli Tomáš Kubalík, Petr Tatíček, Švédové Calle Ridderwall a Martin Thörnberg či Kanaďan Justin Azevedo. Kapitánem by měl být i nadále Jiří Novotný.

I nadále platí, že čeští hráči budou mít v kádru, který se ale může ještě zúžit, převahu. Početná ale bude severská skupina, na soupisce je aktuálně devět hokejistů z Finska a ze Švédska. Naopak v týmu skončila většina slovenských hráčů. Zatímco v uplynulé sezoně se v dresu Lva představilo osm Slováků, momentálně jsou na soupisce jen Juraj Mikuš a Lukáš Cingel.

Aktuální složený týmu:

Brankáři: Petri Vehanen, Atte Engren, Jan Lukáš.

Obránci: Jakub Krejčík, Jakub Nakládal, Ondřej Němec, Martin Ševc, Marc-André Gragnani, Spencer Humphries, Nathan Oystrick, Topi Jaakola, Mikko Mäenpää, Juraj Mikuš, Mathias Porseland.

Útočníci: Michal Birner, Tomáš Kubalík, Jiří Novotný, Tomáš Rachůnek, Michal Řepík, Jiří Sekáč, Petr Tatíček, Petr Vrána, Nicklas Danielsson, Calle Ridderwall, Martin Thörnberg, Justin Azevedo, Erik Christensen, Lukáš Cingel, Teemu Ramstedt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články