Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Řezníček byl na kontrole v Hradci, který je prý na extraligu připravený

Hradec Králové - Šéf hokejové extraligy Josef Řezníček byl na kontrole stadionu v Hradci Králové, kde má hrát HC Mountfield po přesunu z Českých Budějovic. Přestože měl k několika věcem výhrady, odjížděl z východu Čech spokojený. Vše spěje k tomu, že se v Hradci bude od září hrát nejvyšší hokejová soutěž.

Zimní stadion v Hradci Králové
zdroj: ČT24 autor: Alexandra Mlejnková

Jak poznamenal ředitel extraligy, s hradeckým přístupem je spokojen. "Neshledali jsme žádné závažnější problémy, až na chybějící videosystém, což se intenzivně řeší," řekl Řezníček. "Z mé strany panovala spokojenost, lidé v Hradci jsou vstřícní, pečlivě si zapisovali naše poznámky a jsou připravení dořešit všechny nedostatky," doplnil Řezníček.

Úpravy se budou muset lehce dotknout i samotného zázemí haly, která je sice z roku 1957, v nedávné době ale prošla zásadní rekonstrukcí a divákům nabízí veškeré myslitelné pohodlí. Měnit se budou pouze drobnosti, třeba kabina pro hosty. "Probíhají stavební úpravy, a i když ne třeba vše se řeší hned najednou nyní, jsou naplánované práce na všech věcech tak, aby se stihlo dát vše do pořádku," přiblížil Řezníček. Město navíc do budoucna počítá s rekonstrukcí mantinelů a chlazení ledové plochy.

Licenci by proto mohli Královéhradečtí obdržet ke konci srpna. "Tam je na programu výkonný výbor a budou udělovány licence i pro ostatní kluby. V Hradci mám naplánováno ještě několik dalších kontrol, přičemž poslední má být okolo 20. srpna. Pokud tam bude vše v pořádku, pak dám návrh na přijetí do extraligy," přislíbil Řezníček.

V řešení je i legislativa celého přesunu z Českých Budějovic. "Jak mám zprávy, došlo k založení společnosti, což byl důležitý krok, ale abych se přiznal, nevím přesně, jak jsou na tom po legislativní stránce daleko. Představitelé HC Mountfield každopádně dostali přesné a konkrétní instrukce. Každým dnem očekávám písemné dokumenty o tom, že subjekt bude hrát tam a tam, a další náležitosti," dodal Řezníček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články