Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Boston podruhé v play-off zažil obrat v závěru, tentokrát nešťastný

Boston - Mimořádným finišem v závěru rozhodujícího sedmého zápasu úvodního kola proti Torontu hokejisté Bostonu vyrazili na spanilou jízdu letošním play-off NHL, hodně bolestivým kolapsem ji v šestém finále s Chicagem zakončili.

Sport
zdroj: ČT4

Zatímco v souboji s Maple Leafs dělilo Bruins od nečekaného vyřazení 82 sekund, do nichž stihli vměstnat dva góly a následně dorazit zaskočeného soupeře v prodloužení, tentokrát potřebovali sami bez úhony přežít posledních 76 sekund základní hrací doby. Nejenže těsné vedení, které by znamenalo sedmý rozhodující zápas, neudrželi, ale inkasovali o 17 vteřin později rozhodující direkt. Do konce zbývalo 58,3 sekundy.

Medvědi tím nedobrovolně pomohli Chicagu k novému rekordu. Dosud nejkratší časový úsek, kdy tým otočil nepříznivý stav a přidal vítězný gól, který mu zajistil zisk Stanleyova poháru, byl 61 vteřin. Shodou okolností ho držel právě Boston z roku 1941, kdy však Bruins vedli v poklidu 3:0 na zápasy a skóre z 0:1 na 2:1 otočili před polovinou třetí třetiny.

Totožná situace jako nyní byla před 35 lety, kdy Boston prohrával v sérii s Montrealem 2:3. Šestý duel před svými diváky načal vedoucí brankou, ale Canadiens ještě v první části kontrovali dvěma trefami v rozmezí dvou minut a 19 sekund a vyhráli 4:1.

"Co na to říci? Jedno je jisté - je to hodně krutý způsob, jak pro vás skončí zápas," uvedl bostonský bek Andrew Ference, jenž byl zrovna na ledě, když Dave Bolland rozjásal úspěšnou dorážkou chicagskou střídačku. "Není to ale určitě tím, že už bychom vypnuli, protože na konci do toho dáváte velké úsilí," ujistil Ference.

Sport
zdroj: ČT4

Jen krátce předtím přitom byly role zcela prohozené. "Mohu jen říci, že už jsem se připravoval na sedmý zápas. Určitě mi přišlo dost obtížné, abychom dali ten jeden gól a my jsme stihli dát dva. To bylo neskutečné," přiblížil obránce Chicaga Niklas Hjalmarsson své pocity ve chvílích, kdy hosté sáhli ke hře bez brankáře.

"Bylo to naprosto šokující," uvedl gólman poražených Tuukka Rask. "Myslíte si, že to máte pod kontrolou. Ubránili jsme přesilovku soupeře a mysleli si něco jako 'musíme to jen vydržet a možná třeba dát gól do prázdné brány'. A najednou... Oni dali zničehonic gól," popsal Rask.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články