Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Budějovicím se extraliga vzdaluje, Mountfield může hrát v Hradci

Hradec Králové -  Vedení hokejového klubu HC Mountfield České Budějovice se dnes dohodlo se zástupci města Hradce Králové, že může nadcházející sezonu extraligy odehrát na tamním zimním stadionu. Předseda představenstva jihočeského klubu Miroslav Schön řekl, že počítá s tím, že se tak i stane. Hradecký primátor Zdeněk Fink dohodu o možnosti Budějovických hrát na hradeckém městském stadionu potvrdil. České Budějovice podle všeho o nejvyšší hokejovou soutěž přijdou.

"Žádný jiný stadion nemáme, takže se domnívám, že se tak stane," řekl Schön, který dnes v Hradci Králové jednal s primátorem Zdeňkem Finkem. "Závěr jednání je takový, že můžeme zahájit extraligovou sezonu na stadionu v Hradci Králové," uvedl Schön.

Podle Finka se však budějovický klub ještě bude muset s městem dohodnout na majetkové stránce věci. V úvahu by mohl přicházet například akciový vstup Budějovických do hradecké městské společnosti Královští lvi nebo založení nové společnosti s podílem Hradce Králové a HC Mountfield. "O všech majetkových záležitostech ale bude muset rozhodnout zastupitelstvo města. Můj hlas je jedním ze 37," řekl Fink. Sám by extraligu v Hradci uvítal. Budějovičtí podle něj mají vážný a seriózní zájem klub do Hradce Králové přestěhovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec je blízko extralize

HC Moutfield, který vlastní extraligovou licenci pro seniorský tým, by stadion zřejmě využíval i s místním prvoligovým klubem Královští lvi. Teoreticky by ale mohlo dojít i ke sloučení obou mužstev, případně k možnosti užšího propojení a formy další spolupráce. "To je však všechno předčasné. Vše závisí na případném rozhodnutí a schválení Rady města a zastupitelstva města Hradec Králové. V současné chvíli je důležité a podstatné, že v této chvíli můžou na zimním stadionu v Hradci Králové vedle sebe působit dva kluby. Extraliga pod hlavičkou HC Mountfield a první liga pod hlavičkou Královští lvi," uvedl Schön.

O dalším postupu budou všechny strany ještě jednat. "Jsme domluveni, že v jednáních budeme pokračovat. Konkrétní termín nemáme, uvidíme se ale určitě příští týden," řekl Schön, který již v minulém týdnu jednal o přesunu klubu s představiteli hradeckého klubu. Dnes poprvé se sešel se zástupci města, které je jeho spolumajitelem. Představitelé Hradce Králové již dříve potvrdili, že jsou připraveni na extraligu přispět částkou přibližně 20 milionů korun.

Schöna čeká ve středu i jednání s vedením Českých Budějovic a se zástupci Budějovického Budvaru. Právě spor s jihočeským pivovarem byl na počátku jednání o odchodu extraligového týmu z Českých Budějovic. Mountfield totiž musí podle licenčních podmínek zajistit čepování oficiálního piva soutěže při svých domácích zápasech. "Jdu si tam vyslechnout jejich návrhy," řekl Schön. Naznačil tak, že nečeká, že by došlo ke změně situace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články