Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chicago je druhým finalistou, obhájce titulu udolalo v prodloužení

Chicago – Hokejisté Bostonu se mohou ve finále Stanley Cupu těšit na nejlepší tým základní části NHL. Hokejisté Chicaga s českými hráči Michaelem Frolíkem a Michalem Rozsívalem jsou druhým finalistou. Blackhawks porazili v pátém utkání finále Západní konference obhájce titulu Los Angeles 4:3 ve druhém prodloužení a vyhráli celou sérii 4:1 na zápasy. Úvodní dva finálové zápasy jsou na programu ve středu a v sobotu v Chicagu.

Patrick Kane
zdroj: ČTK/AP

"Jestřábi" se na čtvrté vítězství proti Los Angeles pořádně nadřeli. Vítězný gól vstřelil až v 92. minutě sobotního zápasu Patrick Kane, který dovršil hattrick. Domácí hokejisté přitom byli blízko výhře už v základní hrací době. Po první třetině vedli 2:0, jenže o náskok přišli. V 57. minutě jim Kane znovu vrátil vedení, ale hosté se nevzdali a deset sekund před závěrečnou sirénou vyrovnal při power play Mike Richards.

První prodloužení gól nepřineslo, až v polovině druhého unikli proti jedinému obránci Kane spolu s Jonathanem Toewsem a po jeho přihrávce zasadil hrdina zápasu "Králům" rozhodující úder.

"Věděl jsem, že mi přihraje, od chvíle, kdy v našem obranném pásmu získal puk. Byla to skvělá přihrávka, snažil jsem se jen vystřelit co nejdřív, aby se brankář nestačil přesunout," popsal Kane. "Je skvělé, že se po tomhle dlouhém zápase nemusíme nikam přesouvat a zůstáváme až do začátku finále v Chicagu," dodal.

Los Angeles přišlo o možnost stát se prvním týmem od triumfů Detroitu v letech 1997 a 1998, který vyhraje Stanley Cup dva roky po sobě. "Z vyřazení jsme samozřejmě zklamaní, ale ne z toho, jak jsme hráli. Porazil náš nejlepší tým konference," uvedl trenér Darryl Sutter.

Chicago je ve finále Stanley Cupu znovu po třech letech. V roce 2010 Blackhawks slavili počtvrté v historii celkový triumf, když porazili Philadelphii 4:2 na zápasy. Nyní narazí na Boston, který zažil vítězství před dvěma lety. Dva nejstarší celky v celé NHL se ve finále utkají poprvé v historii, souboj tradičních týmů z tzv. Původní šestky zažila soutěž naposledy v roce 1979.

Chicago - Los Angeles 4:3 v druhém prodl. (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0, 1:0)

Branky: 6., 57. a 92. P. Kane, 4. Keith (Rozsíval) - 30. King, 44. Kopitar, 60. M. Richards. Střely na branku: 35:36. Diváci: 22 237. Konečný stav série: 4:1.

Program finále Stanleyova poháru (v SELČ):

Čtvrtek 13. června - 1. zápas:

02:00 Chicago Blackhawks - Boston Bruins.

Neděle 16. června - 2. zápas:

02:00 Chicago Blackhawks - Boston Bruins.

Úterý 18. června - 3. zápas:

02:00 Boston Bruins - Chicago Blackhawks.

Čtvrtek 20. června - 4. zápas:

02:00 Boston Bruins - Chicago Blackhawks.

Neděle 23. června - případný 5. zápas:

02:00 Chicago Blackhawks - Boston Bruins.

Úterý 25. června - případný 6. zápas:

02:00 Boston Bruins - Chicago Blackhawks.

Čtvrtek 27. června - případný 7. zápas:

02:00 Boston Bruins - Chicago Blackhawks.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články