Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Vladimír Růžička slaví padesátiny

Praha – Úspěšný hokejový hráč i kouč Vladimír Růžička slaví padesáté narozeniny. Jako hokejista získal titul mistra světa i olympijské zlato a jako trenér dvakrát vyhrál extraligu a s národním týmem dvakrát ovládl světový šampionát. "Já si pamatuju, když jsem začínal a on už byl zkušený reprezentant, jak mladým dokázal vynadat, když se začalo prohrávat. Kolikrát za to ani nemohli," vzpomíná Robert Kysela, Růžičkův spoluhráč Litvínova, kde Růžička hokejově vyrostl a odehrál devět sezón v nejvyšší soutěži.

Reprezentační kariéru Růžička završil na olympijském turnaji v Naganu, kde dovedl český tým ke zlatu. "Pan Hlinka ho povolal jako jednoho z nejstarších veteránů a dal mu úlohu kapitána, kterou naprosto splnil," myslí si další olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr. 

V posledních letech je jméno Vladimíra Růžičky spjato hlavně se Slávií, kterou jako trenér dovedl ke dvěma mistrovským titulům. "Láďa byl úspěšný jako hráč a i jako trenér a takových lidí bychom si měli vážit a já si ho vážím," dodal Šlégr.

Je nám líto, video expirovalo.
Vladimíru Růžičkovi je 50 let

Hlavní zprávy

Nejčtenější články