Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Chicago porazilo Los Angeles i podruhé a přiblížilo se finále

New York – Hokejisté Chicaga jsou zase o něco blíž finále Stanley Cupu. Černí jestřábi v sestavě s českým duem Michael Frolík, Michal Rozsíval zvládli i druhý zápas finále Západní konference play-off NHL a Los Angeles porazili 4:2. Díky tomu zvýšili své vedení v sérii na 2:0.

Hokejisté Chicaga slaví výhru nad Los Angeles
zdroj: ČTK/AP autor: Charles Rex Arbogast

Série se nyní přesouvá do Los Angeles, kde obhájci Stanley Cupu vyhráli posledních 14 zápasů, včetně všech sedmi dosavadních duelů v play-off.

Od stavu 1:3 v předchozí sérii s Detroitem vyhrálo Chicago popáté za sebou a potvrzuje pozici nejlepšího týmu základní části. "Je jedno, kdo dává góly. Cítíme, že hrajeme jako tým a máme dostatek sebevědomí," prohlásil kapitán Jonathan Toews.

Blackhawks udeřili poprvé už ve druhé minutě, kdy Jonathana Quicka v brance Los Angeles prostřelil Andrew Shaw. Na konci první třetiny pak další povedenou ranou zvýšil na 2:0 Brent Seabrook.

V druhém dějství domácí hokejisté přidali další dvě branky v rozmezí dvou minut a devíti sekund. Nejprve se ve 28. minutě prosadil v přesilové hře Bryan Bickell, vzápětí proměnil Michael Handzuš únik dva na jednoho a poslal brankáře Quicka předčasně na střídačku.

Brankář Kings přitom v předchozích 34 zápasech play-off inkasoval maximálně tři branky, čtyři góly dostal naposledy v dubnu 2011 od San Jose. Ve vyřazovacích bojích byl Quick střídán poprvé od 23. dubna 2010, kdy dostal čtyři góly při porážce 2:7 s Vancouverem.

"Dnes jsme se vůbec nedostali do hry, nejenže jsme nenašli cestu k vítězství, ale ani jsme ji nehledali. Oni odvedli svou práci, teď se vracíme domů a je na nás, abychom něco předvedli," řekl Quick.

Kings zatím nemají důvod k panice. I v první sérii se St. Louis prohrávali 0:2 na zápasy, ale pak vyhráli čtyřikrát za sebou a postoupili. "Když vyhrajete tolik zápasů v řadě, musíte jednou prohrát. Snad využijeme toho, že jsme rozjetí, a dokážeme vyhrát i další utkání," uvedl chicagský útočník Patrick Kane.

Finále Západní konference play-off NHL - 2. zápas:

Chicago - Los Angeles 4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
Branky: 2. Shaw, 20. Seabrook, 28. Bickell, 30. Handzuš - 39. Carter, 59. Toffoli. Střely na branku: 26:31. Diváci: 21 824. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články