Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Ztratí České Budějovice extraligu? Pravděpodobnost přesunu roste

České Budějovice – Možnost, že České Budějovice v "souboji o pivo" přijdou o nejvyšší hokejovou soutěž, nadále roste. Zástupci klubu HC Mountfield ve čtvrtek jednali s vedením prvoligového Hradce Králové o přesunu extraligové licence, další schůzky proběhnou příští týden. Vedení Jihočechů zároveň odstoupilo od snahy pronajmout stánky v českobudějovické hale, ve kterých chtělo čepovat oficiální pivo soutěže.

Celý spor odstartoval poté, co Budvar vypověděl spolupráci s extraligou a oficiálním pivem soutěže se stal Radegast. Ten se má podle licenčních podmínek a smlouvy s marketingovým partnerem soutěže, společností BPA, točit na všech extraligových stadionech. Jinak hrozí vysoké pokuty.

Město České Budějovice však ve stejné době uzavřelo smlouvu s Budvarem, podle které se na místním stadionu nesmí točit jiné pivo než Budvar. Klub tedy žádost o pronájem stánků stáhl. "Bylo by to jen divadlo. Nic by se tím nevyřešilo. Stejně bychom totiž nemohli zajistit čepování jiného piva než Budějovického Budvaru, který však už není oficiálním partnerem extraligy," myslí si předseda představenstva klubu Miroslav Schön.

Smlouva mezi městem a klubem prý neumožňuje žádný kompromis, to znamená ani setrvání klubu HC Mountfield v Českých Budějovicích. Město oponuje, že jednat chce a zájem na setrvání extraligy na jihu Čech má. "Jsme připraveni si sednout
 k jednomu stolu, možná počkat do příštího týdne, až vychladnou hlavy," říká budějovický náměstek primátora Miroslav Joch.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová extraliga v Budějovicích je kvůli smlouvám o pivu v ohrožení

Schönn, který v čele představenstva ve čtvrtek nahradil odstoupivšího Zdeňka Blažka, má v plánu se příští týden sejít s primátorem Jurajem Thomou. Čekají ho ale i další jednání se zástupci prvoligového Hradce Králové. Šance, že se Východočeši dočkají extraligového hokeje, tak není vůbec malá.

Pokud by klub HC Mountfield z Českých Budějovic odešel, ztratili by Jihočeši extraligovou příslušnost poprvé od roku 2004/2005, kdy jeden rok hráli první hokejovou ligu, tedy druhou nejvyšší českou soutěž. Tentokrát by celá situace mohla vyústit v ještě daleko horší scénáře. Jestliže by Budějovice přišly o tým, musel by vzniknout nový klub, který by se musel začít propracovávat z krajského přeboru.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Hradecký deník, www.hokejcb.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články