Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Budějovický klub má problémy s pivem, nevylučuje možnost stěhování

České Budějovice - Vedení českobudějovického hokejového klubu uvažuje o tom, že by extraligu nehrálo v jihočeském městě. Důvodem jsou problémy, které musí momentálně řešit s možným čepováním piva Budvar v jejich stejnojmenné domovské aréně. Podle nových podmínek marketingového partnera soutěže, společnosti BPA sport marketing, totiž musejí všechny kluby zajistit, aby se na stadionech točil Radegast, který je oficiální značkou soutěže.

"Když nedojdeme s městem jako vlastníkem stadionu k rozumnému řešení, tak odchod bude krajní, ale asi jedinou variantou, jak naplnit extraligovou licenci bez hrozby velkých pokut," uvedl předseda představenstva a generální manažer klubu Zdeněk Blažek pro Právo. Mountfield je v hale v nájmu.

Budvar, který byl doposud i partnerem klubu, totiž jedná se zástupci města o pronájmu stánků. Zájem o pronájem má ale i klub. Rada Českých Budějovic by se měla problémem zabývat ve středu 29. května. "Kdyby se v hale točil Budvar, porušili bychom tím oborovou exkluzivitu soutěže a vystavili se velice tvrdým a nekompromisním postihům," podotkl Blažek v tiskové zprávě.

Klubu by hrozila pokuta milion korun za každé utkání, na kterém by podmínku nebyl schopen zajistit. Budvar by mohl celý problém vyřešit tím, že by se stal sponzorem klubu a na jeho chod by přispíval částkou v minimální výši 13 milionů korun. Poté by se v Českých Budějovicích mohl Budvar bez problémů točit. Stejně jako například v Brně Starobrno, které je generálním partnerem Komety.

Náměstek českobudějovického primátora Miroslav Joch uvedl, že nabídku Budvaru musí město vzít v potaz, protože se jedná o výběrové řízení. Je ale připraven najít takové řešení, aby klub mohl v Českých Budějovicích nejvyšší soutěž i nadále hrát.

"Chceme ale vidět část smlouvy, kde je popsáno, že klub přijde o licenci v případě, že se na stadionu bude točit Radegast. Pokud toto neuvidím na vlastní oči, tak vše vnímám spíše jako určitý druh nátlaku a hlavně přenášení sporu mezi klubem a Budvarem na politiky," uvedl Joch. Podle Blažka ale klub smlouvu představitelům města ukázat nemůže, protože to zástupci BPA nepovolili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články