Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Straka zatím neví, zda si prodlouží kariéru o další rok

Plzeň - Hokejový útočník Martin Straka zatím ještě nemá jasno, zda bude ve své bohaté kariéře pokračovat i v příští sezoně. Čtyřicetiletý kapitán úřadujících extraligových šampionů s rozhodnutím nepospíchá, důležitější pro něho je doplnění kádru z pozice generálního manažera klubu a zároveň i majitele. Straka tak zatím nejvíce řeší trable Plzně na postu gólmana - po odchodu Mazance do NHL je třeba na důležitou pozici najít adekvátní náhradu.

Straka před více než dvěma týdny završil svou misi - pomohl Plzni k historicky prvnímu titulu mistra extraligy. Zda bude na ledě i u pokusu o obhajobu, zatím vůbec neví. "To se uvidí, teď to nechávám být... Nyní si chci hlavně odpočinout a na to je ještě hodně času," řekl Straka novinářům.

Rozhodne se i podle vnitřního pocitu, bude naslouchat svému tělu. "Půjde o to, jak se budu cítit fyzicky. Začnu postupně asi tak za měsíc něco dělat - kolo, posilovna a další věci. V mém věku je nejtěžší se vždy nějak donutit a jak to pak tělo bude snášet. S tím mám největší potíže, protože vím, že bez toho to nejde," vysvětlil Straka.

Jakožto hlavní postava celého klubu se poslední dobou věnoval kromě oslav titulu i stavbě týmu pro příští ročník. A byl spokojený s tím, jak pořídil. I když přiznal, že plně nahradit nejproduktivnějšího hráče play-off Jana Kováře, který míří do Magnitogorsku, asi nebude možné.

Martin Straka:

"Už jsem stihl postavit prakticky celý mančaft. Bude samozřejmě těžké vyplnit to místo po 'Kovim', protože byl tahoun týmu celou sezonu i pak v play-off. Takového hokejistu asi těžko seženeme, ale v útoku i vzadu jsme se doplnili a jsme kompletní. Tíží nás snad už jen post gólmana, na čemž ale děláme každý den, tak doufáme, že to brzy vyřešíme."

Post brankáře bývá velmi citlivý a zatímco v minulém ročníku byly v týmu tři velké osobnosti, s žádnou už počítat nemůže. Tuukka Rask se po konci výluky NHL vrátil do Bostonu, Marek Mazanec zkusí štěstí v Nashvillu a Adam Svoboda se po letech vrací do Slavie. "Rask by se nám hodil, ale to by ho museli vyhodit, což se asi nestane," smál se Straka. "Koukáme ale i po cizině, ve Finsku, Švédsku i v Kanadě, tak uvidíme, co z toho vyplave," prozradil.

Celých pět let od návratu ze zámoří byl po Strakově boku i další ostřílený forvard Tomáš Vlasák. A bude i nadále. Již vyhlíží start suché přípravy. "Musí to prostě být a myslím, že pak v play-off si na to třeba i kdekdo vzpomene, proč jsme tam byli. Svým způsobem se na to těším, bude zase spousta srandy," prohlásil Vlasák.

Velká pozornost také bude upřena na návrat Radka Dudy, pro něhož půjde o již čtvrté angažmá v Plzni. Od známého rebela čekají Západočeši to samé, co v sezonách v minulosti. "Než odcházel do Chomutova, byl tahounem, umí dávat góly a byl vynikající i v kabině. Já ho znám, nikdy jsem s ním žádné potíže neměl, ani on s námi. Lidi v Plzni ho milují a těší se na něho. Očekáváme, že bude tím tahounem znovu a bude dávat góly," konstatoval Straka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články