Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vedení Českých Budějovic podepsalo smlouvy s deseti hokejisty

České Budějovice - Vedení českobudějovických hokejistů podepsalo nové smlouvy s deseti hráči, kteří byli v kádru v uplynulé extraligové sezoně. Naplňuje tak ideu klubu, tedy postupně zapracovávat do kádru mladé talenty a své vlastní odchovance.

Hokejisté Českých Budějovic
zdroj: isifa/VLP autor: Pancer Václav

Barvy Jihočechů budou nadále hájit útočníci Vladimír Škoda, Tomáš Mertl, Lukáš Květoň, Martin Podlešák, Rudolf Červený a obránci Peter Mikuš, Tomáš Harant, Stanislav Dietz, Tomáš Prokop a Karel Plášil.

"Stojíme o jejich služby i nadále a počítáme s nimi při budování mužstva s dlouhodobou perspektivou," uvedl předseda představenstva a generální manažer HC Mountfield Zdeněk Blažek.

Českobudějovičtí postupně naplňují vizi, kterou vyhlásili již před minulým ročníkem. Výrazně omlazený tým s řadou vlastních odchovanců dokázal pod vedením nového kouče Petera Draisaitla splnit cíl v podobě postupu do předkola play-off, kde v rozhodujícím utkání vypadl až po 114 minut trvající bitvě s Vítkovicemi.

Nejistá je zatím budoucnost útočníka Aleše Kotalíka. "Máme o něj zájem a čekáme na jeho vyjádření," vysvětlil sportovní manažer Petr Sailer.

Kádr naopak již opustili hráči, kteří v týmu byli na hostování a u nichž považovalo vedení klubu další působení za neperspektivní - brankář Lukáš Sáblík a útočníci Ladislav Kohn s Lukášem Luňákem. Útočník Robin Soudek pak na vlastní žádost ukončil smlouvu a dal přednost studiu v zahraničí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články