Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Duda bude v extralize opět hájit barvy Plzně

Plzeň - Hokejový útočník Radek Duda se opět ve své kariéře vrací do Plzně. Barvy držitele mistrovského titulu by měl čtyřiatřicetiletý vyhlášený bouřlivák, který naposledy v tuzemsku oblékal dres Liberce, hájit v příštích dvou sezonách. Novou posilou Plzně je i obránce Daniel Seman, který naposledy působil v Berkutu Kyjev.

Radek Duda
zdroj: ČT24

Příchodem do Plzně by si měl Duda polepšit po stránce klubových ambicí, neboť minulý ročník strávil bojem o udržení, který se protáhl až do posledního zápasu sezony. Nejprve hrál za Chomutov, posléze se přesunul do Liberce. Dohromady zasáhl do 44 duelů a nasbíral 34 bodů (12+22).

"Příchod Radka Dudy do Plzně mohu potvrdit. Smlouva má být na dva roky, ale jde především o dohodu mezi ním a Martinem Strakou," uvedl Dudův hráčský zástupce Pavel Maršoun.

Hokejově se mu při minulých angažmá v Plzni dařilo - jde již o jeho čtvrtý příchod k Indiánům, celkem ve 172 zápasech včetně play-off nasbíral 149 bodů za 66 branek a 83 asistencí, přičemž 59 bodů (24+35) v 52 vystoupeních základní části ročníku 2011/12 bylo statisticky jeho nejlepší extraligovou sezonou.

Během kariéry hrál také za Spartu, Slavii a České Budějovice, v zahraničí si vyzkoušel i ligy v Rusku, Finsku, ve Švédsku nebo Švýcarsku, ale okusil rovněž zámořskou WHL.

Plzeň také zveřejnila prodloužení spolupráce s jedenácti členy mistrovského kádru. Na rok se upsali útočníci Tomáš Vlasák, Michal Dvořák a Pavel Kašpařík a obránce Jiří Hanzlík, na další dvě sezony pak zadáci Jakub Jeřábek a Dominik Boháč a forvardi Jan Schleiss a Patrik Petruška.

Opce na další rok byla uplatněna na útočníka Pavla Sedláčka a smlouvu na sezonu s opcí na další rok uzavřel forvard Tomáš Sýkora, který nastupoval za Indiány na střídavý start z prvoligového Ústí nad Labem. Zůstává také bek Vojtěch Mozík, jenž vypomáhal z Mladé Boleslavi a nově má v Plzni dvouletou smlouvu s roční opcí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články