Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Odveta proti Slovákům se Salákem v brance

Praha - Hokejovou reprezentaci čeká už zítra odveta se Slovenskem, po čtvrteční porážce v Praze 2:3 se tentokrát oba týmy utkají v Bratislavě. Duel bude mít podle všeho mnohem bouřlivější kulisu než v české metropoli, kde jej sledovalo pět tisíc diváků. Národní tým měl ve čtvrtek zápas dobře rozehraný, vedl 2:0, ale poté třikrát inkasoval a připsal si první porážku v přípravě na mistrovství světa. Utkání sledujte živě od 19:00 na našem webu, od 22:45 ze záznamu na programu ČT sport.

"Tak zkušený tým, jaký máme, by měl podobně dobře rozehraný zápas dovést do vítězného konce. V Bratislavě budeme muset hrát jako v Praze na začátku. Musíme jim vnutit naši hru, ale je potřeba jim to vnucovat celých šedesát minut," řekl útočník Jiří Novotný, který se postaral o obě české branky.

Reprezentace se v odvetě představí v pozměněné sestavě. V brance dostane poprvé v závěrečné přípravě příležitost Alexander Salák, kouč Alois Hadamczik do sestavy zařadí i obránce Karla Kubáta, Tomáše Voráčka a Jana Koláře plus útočníky Vladimíra Svačinu, Ondřeje Romana, Jana Sekáče a Lukáše Pecha, kteří první zápas nehráli.

Složení formací bude známo až po podvečerním tréninku v Bratislavě, kam výprava odjela ráno. V autobusu chyběli brankář Jakub Kovář, nachlazený bek Zdeněk Kutlák a útočníci Petr Hubáček, Lukáš Kašpar a Petr Tenkrát, kteří dostali volno.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy utkání Česko - Slovensko

Po zápase půjdou další hráči z kola ven

"I druhý zápas proti Slovensku bude pro hráče další zkouškou. Ve čtvrtek poznali, že vedení 2:0 nic neznamená a může se prohrát. Stále máme na čem pracovat. Do mistrovství nás čekají čtyři zápasy a stále všichni hrají o nominaci na další utkání i šampionát," uvedl Hadamczik, který v sobotu v Bratislavě opět z kádru vyřadí několik hráčů.

Na dalším srazu v úterý v Brně se totiž budou hlásit nově obránce Martin Ševc ze švédského týmu Skelleftea a útočník Jakub Petružálek z Dynama Moskva. Pokud dnes skončí finále české extraligy, povolá Hadamczik i zástupce Plzně nebo Zlína. Konkrétně zatím ale potvrdil jen to, že má zájem o útočníka Západočechů Jana Kováře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články