Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Novotný: Za góly jsem rád, ale vedení jsme si měli pohlídat

Praha - Ani dvě branky útočníka Jiřího Novotného nepomohly českým hokejistům k páté výhře v přípravě na blížící se mistrovství světa. Národní tým v domácím duelu ztratil dvoubrankové vedení a nakonec prohrál se Slovenskem 2:3. Světový šampion z roku 2010 litoval, že jeho tým dobře rozehraný zápas ztratil.

Jiří Novotný v utkání se Slováky
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Měli jsme to perfektně rozjeté a pak jsme přestali z důvodu, který neznám, hrát. Mrzí mě, že tak zkušený tým, jaký máme, si to nedokáže pohlídat," řekl Novotný. I proto neměl ze své osobní bilance žádnou velkou radost. "Já jsem nikdy nebyl velký střelec. Za góly jsem rád. Spíše si plním obranné povinnosti. Dnes to ale nepomohlo k vítězství, tak doufám, že příště to bude lepší," uvedl Novotný.

Reprezentace ještě ve 24. minutě vedla 2:0, ale poté krásnou individuální akcí snížil Ján Sýkora a ve třetí části Slováci dokonali obrat. "Ještě ve druhé třetině za stavu 2:1 jsme měli několik šancí a mohli jsme odskočit na 3:1 nebo 4:1. Nedali jsme je a oni nás potrestali, takový je hokej," řekl centr první formace.

Slováci prověřili český tým více než Lotyši nebo Němci, se kterými doposud v přípravě hráli. "Já jsem sice hrál jen proti Lotyšsku, v Německu jsem nebyl, ale i podle toho, co říkali kluci, tak to byl jednoznačně nejtěžší soupeř. Slovenský tým už je skoro poskládaný na mistrovství světa a ta kvalita je tam obrovská," uvedl Novotný.

Český tým se se Slovenskem utkal poprvé od semifinálové porážky na loňském MS. Oba duely ale Novotný porovnávat nechtěl. "Byl to další přípravný zápas. My jsme loni oba v challenge cupu vyhráli a nakonec jsme prohráli ten nejdůležitější v sezoně, což bylo semifinále. Chtěli jsme vyhrát, byli jsme na to připraveni. Jdeme ale dál, v sobotu nás čeká další zápas," dodal Novotný.

Trik byl podle Kováře neuhlídatelný

Nepříliš šťastné utkání odchytal brankář Jakub Kovář, který si připsal 21 zákroků. Nejdříve jej přelstil florbalovým zakončením Sýkora, poté jej překonal Tomáš Surový a nakonec nechytil střelu na bližší tyč Michela Miklíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy utkání Česko - Slovensko

"Hráč byl na jedné tyčce, hodil si to nahoru a zakončoval u druhé, tak já se musím přesunovat. Není možné, abych měl zalepený horní roh. Musím to mít pokryté hlavně dole," řekl Kovář k první slovenské brance. "Dnes bylo v hale velké vedro, nedalo se tady pořádně dýchat. Jako kdybychom běhali v sauně," dodal Kovář.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články