Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hubáčka už nárt netrápí a těší se, že si prodlouží sezonu

Praha - Útočník Petr Hubáček je připraven porvat se o nominaci na své páté mistrovství světa. Třiatřicetiletý hráč finského celku Jyväskylä se v pondělí připojil k národnímu týmu a hned hlásil, že se cítí dobře. Český útočník neodehrál v sezoně ani 50 zápasů. Zlomený nárt pravé nohy se totiž hojil deset týdnů, i proto po tréninku na ledě absolvoval s týmem kondiční přípravu. Hubáček se zítra v utkání se Slovenskem představí v první formaci společně se Zbyňkem Irglem a Jiřím Novotným. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 17:30.

Petr Hubáček
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Po cestě na sraz jsem to počítal. Mám v sezoně odehráno 45 zápasů, což jsem běžně míval na konci prosince. V půlce dubna už na hokejistu většinou padá únava, má toho plné kecky, ale mně to přijde, jako kdyby byla půlka sezony," řekl Hubáček.

Světový šampion z roku 2010 se chce o start na turnaji ve Stockholmu a Helsinkách poprat, pokud se ale do konečné nominace nedostane, nebude to považovat za tragédii. "Mistrovství je hezká věc, chtěl bych se tam dostat. Kdyby to ale nevyšlo, nic se neděje. Prodloužím si sezonu a budu ve fyzické zátěži. Když to nevyjde, dám si nohy na stůl a odpočinu si," pousmál se brněnský rodák.

Petr Hubáček:

"Česká atmosféra v kabině je česká atmosféra v kabině. Těšil jsem se a jsem rád, že si můžu protáhnout sezonu po klubových povinnostech. Teď jde o to, o jak dlouho – jestli o týden, o čtrnáct dní nebo o měsíc."

Hubáček si pochvaluje zejména to, že je zdravotně stoprocentně fit. "Držím se a doufám, že ještě nějakou dobu vydržím," uvedl. "Je fakt, že stárnu, takže cítím kdeco, ale nárt je v klidu," dodal.

Bývalý hráč Vítkovic, Zlína nebo Komety Brno odehrál v Jyväskylä druhou sezonu a po loňském titulu tentokrát s klubem skončil v semifinále. Následně jeho tým vyhrál zápas o třetí místo. "Když je medaile, tak je se sezonou vždy spokojenost. Jyväskylä byla popáté za sebou v semifinále, takže byli rádi," zhodnotil sezonu z pohledu klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Útočník Hubáček trénuje s reprezentací
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články