Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nevyšla první třetina, shodli se zklamaní plzeňští hráči

Plzeň - Návrat finálové série na domácí půdu po 21 letech si plzeňští hokejisté a jejich fanoušci ve vyprodané ČEZ Aréně nevychutnali. Indiáni prohráli se Zlínem 0:3 a shodli se, že duel ztratili v úvodní třetině, v které předvedli špatný výkon a soupeři dovolili získat dvoubrankový náskok. V neděli budou muset Západočeši bojovat, aby nepustili svého soka k mečbolu.

Martin Straka
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"Ze začátku jsme neměli pohyb. Vůbec jsme nebyli v zápase. Zlín chodil dva na jednoho, měl větší hlad po vítězství a zaslouženě má bod. Věděli jsme, že jsou silní venku, a dneska to ukázali," řekl novinářům kapitán Plzně Martin Straka, který jako jediný z kádru Indiánů hrál i finále v roce 1992 proti Trenčínu.

Snaha Západočechů dohnat manko z úvodní části byla marná a vůbec poprvé v letošním play-off prohráli dvakrát za sebou. "Ještě za stavu 0:2 jsme měli velikou šanci, ale nedali jsme gól a z protiútoku jsme dostali rozhodující branku," doplnil čtyřicetiletý lídr, který se snaží dotáhnout Plzeň k premiérovému titulu. "Zítra je další den a musíme to zvládnout," doplnil Straka.


"Rozhodla první třetina, kterou jsme zaspali. Ve druhé jsme byli aktivnější, ale když jsme je zatlačili, inkasovali jsme třetí gól," uvedl útočník Jan Kovář. Takový vývoj podle nejproduktivnějšího hráče play-off Zlínu vyhovoval. "Hraje ze zajištěné obrany, čeká na chyby a dneska je potrestal. Z naší strany tam pak byla křeč," dodal Kovář.

"Nevyšlo nám to. Nebylo štěstíčko. Napadalo nám tam ze začátku všechno, co měli. Nám se na druhou stranu vepředu až tak nedařilo. Neodrážely se k nám puky. Oni výborně bránili, my jsme ztráceli puky ve středním pásmu a z toho nám ujížděli. Jejich klasický hokej," řekl brankář Marek Mazanec.

"Dali jsme jim dvakrát čuchnout, dvakrát to potrestali a už si ten zápas jen hlídali. " V závěrečné třetině jednadvacetiletý plzeňský gólman střídal a pustil do branky Adama Svobodu, který naposledy chytal 27. ledna. Trenéři nechali Mazance za stavu 0:3 odpočinout a připravit na nedělní duel.

"Myslím si, že nás to nijak nepoznamená. Máme to za sebou, je to jeden zápas a zítra nás čeká další," uvedl Mazanec k nevydařenému klání. Dnešní duel začal kvůli televiznímu přenosu netradičně už ve 14:45. "Řeknu to na rovinu, že mi takové časy nevyhovují. Bohužel to tak bylo a nic s tím neudělám," prohlásil Mazanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články