Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Splnil cíl, teď může Kýhos u Komety zůstat i příští sezonu

Brno - U hokejistů Komety Brno zůstává trenér Vladimír Kýhos, s nímž vedení klubu prodloužilo smlouvu. Šestapadesátiletý kouč se vrátil do Brna po třech a půl letech, když převzal tým po základní části a vedl ho v šesti zápasech skupiny o udržení. Loňský finalista extraligy skončil letos na jedenáctém místě. Přestože úkol dostat Karlovy Vary do play-off trenér Richard Žemlička nesplnil, dostal důvěru vedení klubu i pro příští sezonu.

Vladimír Kýhos
zdroj: ČT Brno

Vedení brněnské Komety dalo Kýhosovi šanci. "Převzal tým ve špatném stavu. Splnil cíl, kterým byla záchrana a vyhnutí se baráži," uvedl vlastník brněnského klubu Libor Zábranský, který po dohodě s Kýhosem rozšířil realizační tým.

Asistenty trenéra budou Karel Beran a Martin Pešout, který nahradil Lubomíra Oslizla. Dalšími asistenty budou Jaroslav Odehnal (brankáři), Jiří Horáček (videokouč) a Hana Bubníková (kondice). K letní přípravě se hokejisté Brna sejdou poprvé v pondělí 29. dubna.

Kýhos s Pešoutem spolupracoval už v Karlových Varech, kde skončili loni v listopadu. Poté Pešout zamířil do Skalice, která pod jeho vedením skončila v základní části slovenské extraligy pátá a v play-off vypadla ve čtvrtfinále s Piešťany.

Do Komety přišel Kýhos poprvé v sezoně 2007/08, kdy nahradil v tehdy prvoligovém týmu Rostislava Čadu. V Brně působil půldruhého roku, po získání extraligové licence od Znojma vedl tým ještě čtyři kola v nejvyšší soutěži. Po nevydařeném startu a čtyřech porážkách jej vedení klubu v září 2009 odvolalo. Kýhos poté působil v Dukle Trenčín, v prvoligovém Táboře a v extralize vedl Litvínov a naposledy od začátku ledna do listopadu 2012 Karlovy Vary.

V Karlových Varech bude dál trénovat Žemlička

U týmu Karlových Varů zůstává jako hlavní trenér Richard Žemlička. Jeho asistentem bude nově Karel Mlejnek, který dosud trénoval juniorský tým v mezinárodní soutěži MHL. "Věříme, že spolu vytvoří dynamický tým, který navodí změnu," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk.

Devětačtyřicetiletý Žemlička přišel do Karlových Varů v listopadu, kdy nahradil odvolaného Vladimíra Kýhose. Energii se mu nepodařilo dovést do play-off, což byl cíl klubu, přesto u mužstva zůstává. "Trenér Žemlička přebíral tým v nelehké situaci, se kterou se však dokázal popasovat. I když postoupit do předkola se mu nepodařilo, jsme toho názoru, že zde má rozdělanou práci a má týmu co nabídnout. Proto jsme se rozhodli dát mu šanci," uvedl Vaněk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články