Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

První gól bruslí. Teď už vím, proč se tlačit do branky, liboval si Jágr

Boston – Jaromír Jágr si lepší premiéru v dresu Bostonu snad ani nemohl přát. Jednačtyřicetiletý veterán si po přesunu z Dallasu připsal 15. trefu v sezoně hned v prvním utkání za nový klub. Navíc měl velké štěstí. Po rychlém protiútoku ve 22. minutě dostal puk za záda brankáře Martina Brodeura bruslí. Sám z toho byl trochu překvapený, protože nic podobného se mu prý ještě nestalo. Na konci zápasu se dočkal zasloužených ovací.

Jaromír Jágr v dresu Bostonu
zdroj: Getty Images

"Věděl jsem, že přijde," řekl Jágr o gólové přihrávce parťáka Brada Marchanda. "A toho gólu si vážím. Někdy potřebujete mít štěstí, abyste skórovali. Domnívám se, že to je první gól bruslí, co jsem dal. V 25 (letech) by se mi takový gól vůbec nelíbil, ale teď beru všechno," ujistil Jágr s úsměvem velký počet novinářů, kteří jeho místo v šatně po utkání obklopili.

Rodák z Kladna nastoupil ve druhé útočné formaci s Marchandem a Tylerem Seguinem a v zaplněné TD Garden se dočkal vřelého přijetí. Když po 76 sekundách první třetiny v přerušené hře poprvé naskočil na led, diváci ho vítali ovacemi vestoje. Během večera si je pak užil ještě několikrát. Po vstřeleném gólu, který slavil širokým úsměvem, se halou ozývalo skandování "Jágr, Jágr". Potlesku na otevřené scéně se dočkal i po závěrečné siréně, kdy byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Jaromír Jágr žertuje:

"Vždycky se říká, že se musíš tlačit do branky. A teď už vím, proč to říkají. Ve skutečnosti jsem tohle nikdy nedělal, teď už vím, o čem to je. Kdybych to pochopil ve dvaceti, mohl jsem mít o 100 gólů víc."

"Nevěděl jsem, že fanoušci tady v Bostonu tak milují hokej - tohle je něco úplně jiného," ocenil olympijský vítěz z Nagana příznivce týmu z původní šestice (tzv. Original Six), která stála u vzniku NHL.

Jágr za zápas pětkrát vystřelil na branku, jednu střelu zblokoval a blýskl se i povedeným střetem, když za soupeřovou brankou poslal k ledu obránce soupeře Henrika Tallindera. Sám byl ale jako obvykle ke svému výkonu hodně kritický. "Řekl jsem klukům (Marchandovi se Seguinem), že musím hrát lépe. Cítil jsem se špatně kvůli nim, protože se mnou museli hrát. Musím se prostě zlepšit, to je jisté," prohlásil Jágr, jenž přiznal, že poslední dvě noci se příliš nevyspal.

Kouč Claude Julien nebral jeho trefu jako dílo štěstí. Ocenil, že gól byl výsledkem toho, co chce po svých hráčích nejvíce - tlačit se do branky. "Hrál svoji hru a jeho gól splnil naše představy. Byl to typický gól, který z toho vyplyne. Možná nebyl nejpohlednější, ale (Jágr) jel přímo před bránu a nenechal se odvézt někam do strany. Byl to skvělý příklad pro všechny mladší hráče v týmu, že se mohu učit od chlapa, který to i v takovém věku stále dělá," prohlásil Julien.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články