Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejistky v premiéře mezi elitou porazily Švédky

Ottawa – České hokejistky si premiéru v elitní kategorii mistrovství světa osladily vítězstvím nad Švédskem 3:2. Svěřenkyně trenéra Karla Manharta sice ve druhé třetině nejdříve ztratily dvoubrankový náskok, ale ve 38. minutě přidala vítěznou branku Eva Holešová. 

Ilustrační fotografie
zdroj: Getty Images

Češky v úvodní třetině udeřily dvakrát v přesilovkách. Při trestu Grahmové otevřela v deváté minutě skóre Povová a při pobytu Holmlövové na trestné lavici zvýšila na 2:0 Chmelová. Švédky smazaly ztrátu mezi 28. a 29. minutou, kdy se během 49 vteřin prosadily Grahmová s Holmlövovou. Ve 38. minutě vrátila českému výběru vedení Holešová a v závěrečném dějství už Češky těsný náskok udržely.

"Myslím si, že jsme hrály super. Všechny jsme dřely a makaly. Měly jsme samozřejmě i trochu štěstí, ale myslím si, že jsme si to zasloužily," uvedla brankářka Radka Lhotská na webu Českého svazu ledního hokeje. "Věřily jsme si, vyplatilo se nám, že jsme na ně vlítly a byly aktivní. Hrály jsme i dobře do obrany," pochvalovala si Lucie Povová.

Spokojený byl i trenér Manhart. "Začít turnaj výhrou je výborné. Všichni naši soupeři jsou těžcí, proto jsme holky i v tréninku nabádali, že musejí hrát zodpovědně. A ve třetí třetině jsme dokázali, že umíme hrát dobrý a zodpovědný hokej," uvedl Manhart.

Potěšilo ho, že se jeho svěřenkyně vyrovnaly i s výpadkem ve druhé třetině. "Za stavu 2:0 jsme přestali hrát a trochu jsme se báli, že dostaneme gól. Dostali jsme dva, ale říkal jsem jim, že musíme hrát dál, že máme ještě mraky času. A naštěstí jsme jeden dali a pak to ubránili," dodal Manhart.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články