Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Růžička si po zápase liboval, Zlínští podle Bonka ztráceli nervy

Zlín - Na pokraji vyřazení se hokejisté Třince v pátém semifinálovém utkání ve Zlíně vypjali k velké kanonádě a po vítězství 6:1 na ledě nejlepšího týmu základní části extraligy se udrželi ve hře. Oceláři zničili východomoravský tým pěti góly během patnácti minut ve druhé třetině, většinu branek přitom nastříleli v přesilových hrách. Čtyři góly dala řada Martina Růžičky.

"Něco jsme si k přesilovkám řekli a snažili se to dělat na ledě. Bylo tam dost střel, dorážky, tlačili jsme se do brány. Jsme rádi, že nám to tam dneska napadalo," řekl novinářům Růžička, který obstaral nesmírně cenné úvodní dva góly Ocelářů. Nejlepší střelec základní části, který v minulém týdnu zápolil s virózou a sobotní třetí zápas dokonce musel vynechat, se dnes ve Zlíně znovu důrazně přihlásil o slovo. Svůj střelecký účet v play-off navýšil na šest branek, ale osobní zásluhy tradičně odmítal. "To je o celém týmu, není to o jednom hráči. Dneska každá lajna hrála výborně," řekl.

Jeho řada, v níž přitom nemocného Varaďu zastoupil Rákos, dnes ve Zlíně řádila jako tajfun. Oceláře k vítězství dotáhla prvními čtyřmi góly. "Bambus (Rákos) je podobný typ jako Venca Varaďa. Hraje do těla, stojí před bránou, ale má i výborné ruce. Dneska nám to tam sedlo. Na to, že jsme spolu hráli poprvé, to bylo slušné," řekl Radek Bonk. Speciální motivace prý Ocelářům po dvou porážkách na domácím ledě nebylo zapotřebí. Růžička přiznal, že na přetřes ale musely přijít některé herní situace. "V naší kabině je dost hráčů, kteří si už něčím prošli. Víme, o co se hraje. Něco jsme si k tomu utkání ale řekli. Myslím, že dneska jsme hráli výborně," řekl Růžička.

Přestože rozhodčí s oběma kapitány v úvodu třetí třetiny tlumili vášně, emoce v poslední desetiminutovce vytryskly naplno. Hrabalovo naražení Linharta přililo olej do ohně, ale pořádná rvačka se rozpoutala až po zákroku Adamského na Čecha. Zlínští podle hostů ztráceli nervy už ve druhé třetině, když dostávali gól za gólem. "Okál tam jezdil a vykřikoval, že Růžičkovi utrhne koleno. Takové výhrůžky na led podle mě nepatří, snažil jsem se ho trochu uklidnit. Může být rád, že hraje," řekl Bonk.

Domácí se v závěru zlobili za fauly Hrabala a Adamského, ale Bonk si všiml řady nebezpečných zákroků na soupeřově straně. "Věděli jsme, že oni do nás v závěru půjdou. Byly tam zákroky, které mohly skončit špatně. Kdyby tam třeba Rufer u mantinelu neuhnul, tak mu soupeř snad urve hlavu. Bylo toho víc, naštěstí kluci si toho zavčasu všimli a připravili se na to," řekl Bonk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články