Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zraněný trenér Paleček nemusí na operaci a MS by měl stihnout

Praha - Asistent trenéra české hokejové reprezentace Josef Paleček nemusí s poraněným kyčelním kloubem na operaci, a měl by tak stihnout květnové mistrovství světa ve Stockholmu a v Helsinkách. Třiašedesátiletý kouč se zranil ve středu na tréninku národního týmu v Kravařích.

Josef Paleček
zdroj: ČT24 autor: Pavel Paprskář

"Mám tam vlásenkovou zlomeninu. Mám naordinované čtyři týdny klidu, bez bruslí, ale doufám, že pak už to bude dobré," řekl Paleček.

Umělý kyčelní kloub už má dvanáct let a po pádu hrozilo, že bude muset na operaci. Vyšetření ale tento krizový scénář vyloučila. "Dostal jsem léky, nesmím nohu zatěžovat, ale na operaci nemusím," uvedl mistr světa z roku 1972. Světový šampionát začne na severu Evropy 3. května a Paleček věří, že v té době už bude fit.

Josef Paleček:

"Doufám, že ano. Chtěl bych už s týmem být na turnaji v Brně. Věřím, že bude léčba postupovat dobře."

Zranění asistenta Aloise Hadamczika zkomplikovalo přípravu týmu na MS. Příští týden se totiž reprezentace v Jindřichově Hradci utká s Lotyšskem a podle původního plánu měl mužstvo vést ze střídačky právě Paleček, neboť Hadamczik v sobotu odletí na inspekční cestu do zámoří. Tým nakonec převezme generální manažer Slavomír Lener.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články