Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc v baráži poprvé vyhrála, Liberec padl s Chomutovem

Olomouc/Liberec - Hokejisté Olomouce porazili ve 2. kole baráže o extraligu Mladou Boleslav 3:0. Pod první výhru Hanáků v baráži se podepsal dvěma góly útočník Radim Kucharczyk, který si navíc připsal finální přihrávku u vítězné trefy Pavla Selingra. Podruhé v baráži vyhrál Chomutov, pět minut před koncem základní hrací doby rozhodl kapitán Pirátů Milan Kraft. Bílí Tygři naopak nedokázali navázat na nedělní vítězství nad Olomoucí.

Olomouc - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Olomouc - Mladá Boleslav 3:0

Hosté se museli v souboji prvoligových týmů, jež v prvním kole nebodovaly, obejít bez potrestaného útočníka Pituleho. A hned v úvodu byli pod tlakem. Už při prvním střídání mohl skórovat Kucsera. Středočeši odpověděli šancí Jiránka. V páté minutě pálil od modré čáry Ondrušek a hostující obrana na poslední chvíli odvrátila před dorážejícím Divišem. Z další akce pak při přečíslení dvou na jednoho vychytal Ráce brankář Will.

Tlak Hanáků byl drtivý, v další šanci však neuspěli Ministr i Hampl. Ve 14. minutě se však již domácí prosadili, když z nenápadné akce dokázal skórovat z pravého křídla po Kucharczykově nahrávce Selingr. Hosté mohli vzápětí srovnat, ale Výborného vychytal v obrovské šanci skvělý Kašík. Hned zkraje druhé třetiny hrála Mladá Boleslav přesilovku, Kašík v ní vychytal Nouzu i dva chytré pokusy Výborného.

Domácí měli velkou možnost ke zvýšení ve 23. minutě, když byl Bohunickým faulován Kucharczyk a sudí nařídili trestné střílení. Will však bekhendový blafák ostříleného olomouckého forvarda dobře přečetl. Domácí tým měl permanentní převahu, ale v přesilových hrách, které z tlaku pramenily, nedokázal udeřit.

Ve třetí třetině hráli hosté půl minuty přesilovku čtyři na tři, ale ani se nedostali do pásma. Naopak v 53. minutě přidali Olomoučtí kýženou druhou branku, když v samém závěru přesilovky ujel Kucharczyk a přes faul hostujícího beka dokázal prostřelit Willa. Úspěšný střelec nakonec také definitivně rozhodl v 56. minutě svou druhou trefou na 3:0.

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Selingr (Kucharczyk, Kadela), 53. Kucharczyk, 56. Kucharczyk. Rozhodčí: Husička, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8, navíc Koudelka (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4 769.

Olomouc: Kašík - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Staněk, Kadela, Valenta, Janáček, Lhotský - Diviš, Řípa, Kucsera - Rác, Kolouch, Vodný - Kucharczyk, Herman, Selingr - Švaňhal, Ministr, Hampl. Trenéři: Fiala a Tomajko.

Mladá Boleslav: Will - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Jiránek, D. Výborný, Pabiška - Nouza, Vrbata, Kafka - Rys, Hrdel, Ondřej. Trenéři: F. Výborný a Slabý.

Petr Fiala (Olomouc): "Nemůžeme být k výkonu moc nároční. Hráči předvedli, co umí. Už nebyli v křeči jako v Liberci, což pro nás bylo nepochopitelné. Dobře jsme bruslili, měli jsme šance, ale hosté taky. Libor (Kašík) chytá výborně, snad mu to vydrží. Nemůžeme být spokojeni s přesilovkami, tam bylo málo střel. Ještě je hodně zápasů, takže to nechceme přeceňovat. Jsme ale rádi za tři body a můžeme myslet na Chomutov."

Jan Vidner (Mladá Boleslav): "Chci pogratulovat soupeři k vítězství, hlavně díky první třetině zvítězil zaslouženě. Pak to bylo za stavu 0:1 o jednom gólu a ten dala Olomouc. Máme to rozehrané špatně; jsme bez bodu a musíme se z toho oklepat, ale zápasů je ještě hodně."

Liberec - Chomutov 2:3

Domácí, v jejichž sestavě se objevil i Duda, o jehož startu se vedl velký spor, začali špatně. Po pár vteřinách zápasu putoval na trestnou lavici Dušek, kterého zanedlouho následoval Čutta a Chomutov měl možnost dlouhé přesilovky pět na tři. Nesehrál ji však vůbec dobře a Schwarze v liberecké brance prakticky neohrozil. Rozhodčí s tresty nešetřili a přesilovku si zahráli také domácí a znovu hosté, ale bez využití. Udeřilo tedy až z nenápadné akce hostů, kdy Sikorova střela od modré skončila za překvapeným Schwarzem.

Do druhé třetiny vstupovali Chomutovští v početní převaze, ale byli to domácí, kteří skórovali. Nedvěd vyslal do úniku Duška, který blafákem překonal Hanuljaka a vyrovnal. Skóre se opět měnilo v polovině utkání. Kubinčák nahodil od mantinelu kotouč do brankoviště, kde si ho domácí bek Kajínek srazil do vlastní branky - 1:2. Vyrovnání měl na hokejce liberecký kapitán Nedvěd, z otočky ale trefil pouze tyč. Tygři se tak radovali až v následné přesilovce, když Pospíšilovu střelu dorazil do branky dobře postavený Bulík.

Na začátku třetí třetiny se do šance prodral opět Dušek, Hanuljak si připsal výborný zákrok. Poté se po akci domácího Bárty prohlíželo video, skóre ale zůstalo beze změn. Na druhé straně měli velké šance Kůs a Hruška, ale také Schwarz vytáhl perfektní zákroky. Pět minut před koncem poslal Piráty do vedení Kraft, když objel branku a poté zasunul puk mezi Schwarzovy betony. Domácí zkusili v závěru hru bez brankáře, dobře bránící Chomutov si ale tři body vzít nenechal.

Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Dušek (Nedvěd), 39. Bulík (T. Pospíšil) - 14. Sikora, 31. Kubinčák, 55. Kraft (Šagát, Hřebejk). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hradil - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3 937.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Moravec, Čutta, Šimek, Kajínek, Výtisk, Štich, Jánošík - Duda, Nedvěd, Dušek - Kudrna, Bulík, Kica - T. Pospíšil, Filippi, Bulíř - Bárta, T. Urban, D. Špaček. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Chomutov: Hanuljak - Pavlas, J. Mrázek, Palin, Bartejs, Trefný, Rutta, Rýgl, J. Stehlík - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Hřebejk, Kraft, Šagát - Důras, Sikora, Hromas - T. Káňa, Kůs, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.

Pavel Hynek (Liberec): "Dnešní utkání byl spíš boj než hokejová krása. V úvodu jsme ubránili pět oslabení, poté jsme zvýšili tempo. Bohužel jsme museli opět dotahovat. Mrzí mě, že jsme si nechali vzít všechny body pět minut před koncem, kdy nás někdo přetlačí na brankovišti. Do dalších zápasů musíme zvýšit produktivitu."

Zdeněk Skořepa (Chomutov): "Bylo to bojovné utkání ve vysokém tempu, s šancemi na obou stranách. Předvedli jsme dnes výborný a zodpovědný výkon, který byl podpořený skvěle chytajícím Hanuljakem. Jsme rádi za další tři body do tabulky."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články