Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Liberec s Karlovými Vary čeká v play-out důležitá bitva

Praha - Zápas, který může být klíčový pro celý závěr sezony, čeká ve 4. kole skupiny o 11. až 14. místo v extralize hokejisty Liberce a Karlových Varů. Západočeši míří pod Ještěd s dvoubodovým náskokem, který mají na předposlední Bílé Tygry, ale výhra domácích v základní hrací době by pořadí otočila. Definitivu by rádo získalo Brno, jež má před Libercem sedm bodů k dobru, ve hře jich ale zůstává pro každý tým ještě devět.

Liberec před svými fanoušky porazil Karlovy Vary pětkrát po sobě, v základní hrací době s Energií ve své aréně neprohrál už dokonce jedenáctkrát v řadě, naposledy v září 2007. I v tomto extraligovém ročníku měli Severočeši navrch; v základní části vyhráli čtyřikrát shodným poměrem 3:1, ale v rámci skupiny na ledě soupeře před necelými dvěma týdny prohráli 2:4. Karlovarští se sami svým kolapsem proti Chomutovu, kdy ztratili náskok 5:3 a prohráli 5:6, přičinili o vzkříšení nadějí Liberce, jak se vyhnout baráži.

"Díky zaváhání Varů máme nyní svůj osud ve svých rukách, za což jsme samozřejmě rádi. Byla by škoda tu šanci prováhat, ale stejně je na tom i soupeř, jemuž jde také o hodně. Neřeším ale, co mohou mít v hlavách Karlovarští, soustředím se na své mužstvo," řekl kouč Pavel Hynek. Receptem na úspěch by měl být výrazně zlepšený výkon oproti tomu v Karlových Varech, který bude vycházet z dobré disciplíny. "Ve Varech jsme se vyfaulovali a měli tam za první třetinu šest vyloučených," připomněl Hynek nepovedený vstup do zápasu, po němž jeho celek prohrával 0:3. 


Loňský finalista Brno má tři kola před koncem náskok sedm bodů před příčkou, která znamená pád do baráže. V ní už je vedle Olomouce, která dokázala opanovat prvoligové semifinále s Ústím nad Labem, jistým účastníkem nováček z Chomutova. Desetibodovou ztrátu na Karlovy Vary již nemají Piráti šanci zlikvidovat a mohou se naplno soustředit na baráž. Naproti tomu Kometa se v pátek na severu Čech představí s jasným cílem.

"V každém případě bychom měli rádi už po následujícím kole jasno a mohli dohrát zbývající dva zápasy v klidu," uvedl kouč Brňanů Vladimír Kýhos, jemuž se přes porážku zamlouval výkon týmu naposledy v Liberci. "Po dvě třetiny jsme hráli dobře. Tým je však stále v krizi, trápíme se v koncovce. Místo střelby hráči pořád něco vymýšlejí," dodal Kýhos. Na soupeřovu barážovou jistotu spoléhat nehodlá. "Už mu sice o mnoho nejde, musíme se však mít na pozoru. Varováním pro nás je vítězství Chomutova v Karlových Varech. Tyto zápasy jsou pro našeho soupeře přípravou na baráž," řekl Kýhos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články