Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kladno snížilo v sérii se Slavií, stačil mu k tomu jediný gól

Kladno - Hokejisté Kladna zdolali ve třetím čtvrtfinále extraligy pražskou Slavii 1:0 a snížili stav série na 1:2 na zápasy. Jedinou branku vstřelil ve 48. minutě Jan Dalecký, gólman Jan Chábera udržel podruhé v letošním play-off čisté konto. Rytíři porazili Slavii na sedmý pokus poprvé v sezoně.

Kladno - Slavia
zdroj: ČT4 autor: Michal Krumphanzl

Rytíři měli v úvodní části převahu, ale podobně jako v Praze, kde ve dvou zápasech vstřelili jediný gól, je trápila koncovka. Ve druhé minutě nepřekonal Kopřivu Dragoun, o tři minuty později neuspěl ani nadvakrát Melka a vzápětí vystihl Černoškovu střelu při přečíslení slávistický gólman vyrážečkou. Slavia pak zatlačila Kladno při Macholdově trestu, ale i v oslabení měl možnosti Petr Hořava, který opět ztroskotal na Kopřivovi.

Domácí se pak neprosadili při Tomicově trestu a další průběh úvodní části šance nepřinesl. V úvodu druhého dějství pomohla Cháberovi s koncem slávistické přesilovky tyč po zakončení Vladimíra Růžičky. Kladno pak nevyužilo tři a půl minuty trvající přesilovku včetně 30 sekund pěti proti třem při vyloučení Kolaříka a Holuba. Možnost měl až na konci výhody Valský. Po skončení přesilovky nezamířil přesně faulovaný Jass, ale při Jelínkově pobytu na trestné lavici zblokovali hosté Dragounovu střelu a zblízka minul Dalecký.

Na konci druhé třetiny hrála téměř čtyři minuty přesilovku včetně osmi sekund v pěti proti třem Slavia, ale také se neprosadila. Cháberu ohrozil jen Vladimír Růžička. Na začátku třetí třetiny měl dvě možnosti opět Vladimír Růžička a vzápětí minul Cháberovu branku Hertl. Na druhé straně při trestu Kempného se obětavě položil do Jassovy rány Jelínek.

Chábera pak ukryl do lapačky ránu Kempného. Ve 48. minutě se Kladno dočkalo vedení, když po Látalově přihrávce zakončil před brankovištěm Dalecký. Zvýšit mohl Jass, ale Kopřiva byl opět na místě. Při Žejdlově vyloučení Slavia domácí do šance nepustila. Pražané v závěru Rytíře zatlačili, ale Cháberu nepřekonal v největší šanci Alinč a stav se nezměnil ani v závěrečné power play.

Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávka: 48. Dalecký (M. Látal). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4118. Stav série: 1:2.

Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, Kameš, P. Hořava, Doudera, Černošek, Macholda, Kužel - Jass, Lukáč, Kuchler - Eberle, Patera, Melka - Valský, Dragoun, Rudovský - Kuchejda, Dalecký, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný, od 57. navíc Koma - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Petr Tatíček (Kladno): "Ve hře pět na pět jsme měli přeci jen trošku víc tlak a vytvořili jsme si i o něco více šancí. Věděli jsme, že soupeř hrál takhle i předchozí zápasy, kdy jsme platonicky měli tlak, ale oni nás vyškolili v koncovce a z brejkových situací. Podařilo se nám to ubránit a jim se koncovka nepovedla. Dostali jsme se konečně do vedení a v závěru jsme měli štěstí, když si hosté vytvořili pár šancí, ale máme v brance vynikajícího Cháberu a ubránili jsme to. Dneska jsme měli i štěstí, které jsme se Slavií potřebovali, a zaslouženě jsme vyhráli."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Čekali jsme tlak Kladna, to se potvrdilo. Kladno hrálo velice dobře, bruslilo a my jsme se soustředili na obranu. Spoléhali jsme se na využití nějakých brejků. Šance jsme na to měli, bohužel nám tam dneska nic nespadlo. Před třetí třetinou jsme věděli, že kdo dá gól, ten vyhraje. Kladno v tom bylo zarputilejší, více se tlačilo do branky a gól tam protlačilo. Po inkasované brance jsme vytvořili tlak, ale bohužel pro nás byla branka začarovaná. Kladno zaslouženě vyhrálo."

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články