Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Krejčí v nájezdech rozhodl o výhře Bostonu nad Ottawou

New York - Útočník David Krejčí završil proměněným nájezdem v penaltovém rozstřelu obrat Bostonu v Ottawě z 0:2 na 3:2. Český hokejista, který nastoupil ke svému 400. utkání v NHL, navíc asistoval u vyrovnávací branky Bruins a bodoval ve čtvrtém utkání za sebou.

David Krejčí
zdroj: ČTK/AP autor: Fred Chartraud

Krejčí přitom nevstoupil do zápasu nejlépe a v úvodních minutách byl na ledě u obou inkasovaných branek Bostonu. V polovině utkání se však blýskl skvostným pasem, když z obranného pásma našel na útočné modré Daniella Paillea, který vyrovnal na 2:2. "Byla to lahůdka. David udělal, co musel, a přihrál to Danovi přímo na hokejku a ten se postaral o zbytek," komentoval akci trenér Bruins Claude Julien.

Krejčí poté zařídil týmu bod navíc, když se ve čtvrté sérii nájezdů prosadil střelou nad lapačku brankáře Robina Lehnera a Boston i díky němu zvítězil v Ottawě podesáté za sebou. Český útočník sice vstřelil rozdílový gól, výraznou postavou nájezdů však byl Kaspars Daugavinš z Ottawy, který jel před ním. Lotyšský útočník totiž zachytil špičkou hokejky puk, celou cestu ze středového kruhu ho tímto způsobem držel na holi a na brankovišti provedl rychlou otočku.

Jenže brankář Bostonu Tuukka Rask jeho pokus bruslí u tyčky zastavil. "To zamrzí, obvykle to dávám. Kdyby se tou bruslí nedotkl puku, poslal bych mu to do branky pod betonem, kde měl volné místo. Je to škoda. Teď vypadám jako blázen," uvedl po utkání Daugavinš, který s tímto trikem už uspěl na začátku sezony v AHL.

"Moje prvotní reakce byla, že to nemůže platit, protože si po celou dobu přidržoval kotouč na hokejce. Takže moje otázka je, zda by byl gól uznán. Ale zřejmě ano. Bylo to zábavné, nikdy předtím jsem nic takového neviděl," reagoval trenér Ottawy Paul McLean, jenž v zápase postrádal Milana Michálka.

Hokejisté Los Angeles ve druhém utkání pondělního programu NHL zdolali na svém ledě Calgary 3:1. Obhájce Stanleyova poháru vedl už v desáté minutě 2:0 a na snížení hostů odpověděl při závěrečné power play druhým gólem v zápase Dustin Brown.

Ottawa - Boston 2:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0) Branky: 1. Latedresse, 8. Turris - 20. S Thornton, 29. Paille (Krejčí), rozhodující sam. nájezd Krejčí. Střely na branku: 32:35. Diváci: 20 256.

Los Angeles - Calgary 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) Branky: 6. a 60. D. Brown, 10. Stoll - 55. Bäcklund. Střely na branku: 22:24. Diváci: 18 118.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články