Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kovář si začátek play-off nezachytá, jeho trest platí

Praha - Hokejisté Českých Budějovic budou v úvodních dvou zápasech předkola play-off extraligy postrádat brankářskou jedničku Jakuba Kováře. Disciplinární komise soutěže mu dnes odmítla snížit pětizápasový trest, který dostal před týdnem za atak na útočníka Plzně Václava Pletku v zápase 49. kola, jejž posoudila jako kopnutí bruslí. 

Vedení Českých Budějovic požádalo o prominutí zbytku trestu poté, co si Kovář odpykal tři zápasy. Disciplinární komise ale dnes rozhodla, že původní trest platí. "Rozhodnutí disciplinární komise vychází z toho, že hráči byl udělen nejnižší možný trest, který předpisy v tomto případě stanoví," poukázal mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund v tiskové zprávě na fakt, že za kopnutí bruslí Kovářovi hrozil trest na pět až deset zápasů.

"Již při udělení trestu komise zohlednila, že Jakub Kovář dosud nebyl disciplinárně trestán a že protihráč nebyl zákrokem zraněn," doplnil Zikmund. Českobudějovičtí navíc nepředložili žádné argumenty, proč by měl být trest snížen. České Budějovice tak budou v úvodu série proti Vítkovicím hrané na tři vítězství spoléhat na dvojici Pavel Kantor a Lukáš Sáblík. "Bereme situaci takovou, jaká je, a musíme se s ní vypořádat. Nemá cenu se tím více zabývat," uvedl trenér Peter Draisaitl.

Jihočeský klub dnes navíc dostal od disciplinární komise i další, tentokrát peněžitý trest. Brankář Kantor totiž do zápasu nedělního 51. kola proti Karlovým Varům nastoupil bez přeměřené a označené výstroje. Kantor neměl podpisem ředitele soutěže označenou lapačku a vyrážečku, za což klub dostal pokutu 50 000 korun. Hlavní rozhodčí v neděli kontrolovali výstroj všech brankářů, pravidla porušil jen Kantor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články