Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

České Budějovice mají po výhře ve Varech jisté play-off

Karlovy Vary - Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v zápase 51. kola extraligy na ledě Karlových Varů 3:2 po samostatných nájezdech a definitivně si zajistili postup do předkola play-off. O výhře Jihočechů rozhodl kapitán Jiří Šimánek. České Budějovice tak v nájezdech uspěly popáté za sebou.

Hosté byli v úvodu aktivnější. Příležitost Suji ale dokázal brankář Závorka se štěstím zlikvidovat. Poradil si i se střelou Květoně, kterou skryl do své lapačky. Tlak Jihočechů zúročil až v 7. minutě Knotek, který vymetl levý růžek karlovarské branky. O minutu později ale bylo srovnáno. První závar před Kantorem zužitkoval bekhendovou střelou Koblasa. Ani vyrovnávací branka však Energii z letargie nevytrhla. Vedení vrátil hostům v 11. minutě Vydarený, jehož nahození od modré skončilo za překvapeným Závorkou.

Po druhé brance vystřídal současnou karlovarskou jedničku Mensator. Ani on však nepůsobil zpočátku jistým dojmem, když špatnou rozehrávkou umožnil Luňákovi vytvořit si gólovou příležitost. V první třetině mohl ještě vyrovnat Bicek, ale nastřelil pouze horní tyč. Průměrný hokej nabídla i druhá třetina. Taktovku dále držely Budějovice. Po chybě Látala mohl brankový stav navýšit Mertl, ale Mensator jeho prudkou střelu ramenem vyrazil do bezpečí.

Když Kotalík z bezprostřední blízkosti nevyužil další budějovický závar, vyrazili do přečíslení Koblasa se Skladaným a slovenský útočník vyrovnal. Pár vteřin před druhou sirénou mohl vývoj utkání otočit Pech, který se ale nedokázal dobře zorientovat v brankovém prostoru Mountfieldu. Bitva o každý metr ledu trvala i ve třetím dějství. Zvýšenou aktivitu domácích nevyužil ve 42. minutě Kumstát, který po nahrávce Pecha přehodil Kantora i branku.

Budějovičtí kontrovali příležitostí Šimánka, ale jeho benkhendová střela minula branku. Bývalý dlouholetý hráč Karlových Varů Dej mohl rozhodnout v 52. minutě, ale zcela sám již v pohodě chytajícího Mensatora neprostřelil. Když v posledních vteřinách prodloužení po nahrávce Vachovce nevyužil tutovku Látal, dospěl souboj do nájezdů, ve kterých vítěznou branku vstřelil Šimánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - České Budějovice

HC Energie Karlovy Vary - HC Mountfield České Budějovice 2:3 po sam. náj. (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Koblasa (Skladaný), 26. Skladaný (Koblasa) - 7. Knotek (L. Květoň), 11. Vydarený (Langhammer), rozhodující nájezd Šimánek. Rozhodčí: Kalivoda, Blecha - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 2665.

Karlovy Vary: Závorka (11. Mensator) - D. Nosek, J. Drtina, Gulaši, J. Látal, Prošek, Parýzek, Kloz, Gründling - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Koblasa, Skladaný - Bicek, Skuhravý, Doležal - Košťál, Vachovec, Zucker. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

České Budějovice: Kantor - Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank, Plášil, Dietz - Suja, Mertl, Podlešák - Dej, Kotalík, Šimánek - Knotek, Langhammer, L. Květoň - Švihálek, Červený, Luňák. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Utkání jsme nezačali vůbec dobře, dvakrát jsme Budějovice pustili do vedení a dvakrát se nám podařilo vyrovnat. Dnešní zápas moc krásy nepobral. V prodloužení jsme měli dvě tutové šance, z kterých se nám nepodařil dát gól, a následné penalty jsme nezvládli. Teď již víme na sto procent, že nás čeká play-out. Musíme teď ke každému zápasu přistupovat, jako by šlo o život."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Začali jsme dobře a šli jsme dvakrát do vedení. Brzy jsme však vedení ztratili a potom to byl opatrný a nervózní hokej. Dnes jsme potřebovali uhrát jeden bod a bylo to na hráčích vidět. To, že jsme toho dosáhli, je pro nás velice pozitivní. Kluky to uklidnilo a o to šlo dnes především. Byly to pro nás dnes dva vydřené, ale důležité body."

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články