Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vyhazov po 15 letech: Ruff končí v Buffalu, nahradí ho Rolston

Buffalo - Hokejový trenér Lindy Ruff byl po špatném vstupu Buffala do zkrácené sezony NHL odvolán z lavičky Sabres. Na té kouč, který v neděli oslavil třiapadesáté narozeniny, stál od sezony 1997/98 a byl aktuálně nejdéle sloužícím trenérem v soutěži. Na lavičce Buffala ho nahradí Ron Rolston, dosavadní kouč farmářského celku Rochester Americans.

Lindy Ruff
zdroj: Getty Images autor: Rob Carr

Buffalo v úterý prohrálo doma s Winnipegem 1:2 a se 13 body je poslední v Severovýchodní divizi a třetí nejhorší ve Východní konferenci. Špatné výsledky stály nakonec místo Lindyho Ruffa, místo nějž usedne na lavičku Buffala Ron Rolston, který doposud vedl farmářské mužstvo Sabres Rochester. "Dostaneme tak šanci se víc poznat, a když půjdou věci správným směrem, bude mít možnost stát se hlavním trenérem nastálo," řekl generální manažer Buffala Darcy Regier na adresu šestačtyřicetiletého Rolstona.


Ruff dovedl Sabres s Dominikem Haškem v brance v roce 1999 do finále Stanleyova poháru a za sezonu 2005/06 získal Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra NHL. Vedl Buffalo celkem v 1 065 zápasech NHL a byl jedním ze čtyř koučů spolu s Alem Arbourem (NY Islanders), Billym Reayem (Chicago) a současným trenérem Nashvillu Barrym Trotzem, kteří odkoučovali v jednom klubu přes tisíc zápasů. Buffalo dovedl celkem k 562 vítězstvím. Na kontě má bývalý útočník Sabres a New Yorku Rangers také 101 duelů v play-off, v nichž přivedl tým k 57 výhrám.

Ruff byl aktuálně také druhým nejdéle působícím trenérem ze čtyř hlavních profesionálních soutěží v Severní Americe po Greggu Popovichovi. Ten vede basketbalisty San Antonia Spurs od sezony 1996/97. Od Ruffova nástupu na lavičku Buffala až do jeho odvolání proběhlo v NHL celkem 170 trenérských změn.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články