Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Hokejisté Hradce Králové si jako poslední zajistili play-off

Praha - Hokejisté Hradce Králové si v závěrečném 52. kole základní části zajistili postup do play-off první ligy. Vítězem základní části se stala loni extraligová Mladá Boleslav, která smetla Most vysoko 8:0 a zakončila tak základní část ve velkém stylu.

Královským Lvům vyšly závěry prvních dvou třetin
zdroj: ČT Brno

Hradec Králové si pojistil účast ve vyřazovacích bojích vítězstvím 7:2 nad Berounem. Východočeši se díky tomu posunuli na sedmé místo konečné tabulky a v play-off se utkají s Olomoucí. Ohrozit je mohly ještě Benátky nad Jizerou, které ztrácely na Východočechy jeden bod. Dnes však prohráli v Třebíči a zůstali devátí.

Mladou Boleslav v play-off vyzve osmý Havlíčkův Brod, třetí Ústí nad Labem narazí na Jihlavu a čtvrtá Třebíč na Kadaň.

Hradec Králové hrál v rozhodujícím utkání proti předposlednímu Berounu až do druhé sirény vyrovnaný zápas, což se promítlo i do skóre 2:2. Jakmile se ale domácí hokejisté dozvěděli konečný výsledek Benátek, které v Třebíči začínaly o půl hodiny dříve, uvolnili se a ve třetí třetině nasázeli bezmocným Medvědům pět branek. Třikrát se prosadil kapitán Tvrdík.

Čtvrtfinále play-off na čtyři vítězné zápasy začíná ve čtvrtek 21. února. Týmy na 9. až 14. místě čeká desetikolová část o konečné umístění, přičemž nejhorší dva týmy se poté utkají v baráži s vítězi tří skupin druhé ligy o udržení v soutěži.

První hokejová liga - 52. kolo: Jihlava - Kadaň 4:7 (1:1, 3:3, 0:3), Mladá Boleslav - Most 8:0 (4:0, 4:0, 0:0), Třebíč - Benátky nad Jizerou 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0), Ústí nad Labem - Šumperk 5:1 (0:1, 2:0, 3:0), Hradec Králové - Beroun 7:2 (1:0, 1:2, 5:0), Olomouc - Litoměřice 2:3 (0:1, 2:1, 0:1), Písek - Havlíčkův Brod 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články